Lisen Bratt Fredricsonspanik – efter maken Peders bragd: ”Det var inget bra hinder”

Lisen Bratt Fredricson kunde inte hålla tillbaka känslorna efter makens bedrift i OS.

Slå på ljud

Det var nerverna utanpå i OS-finalen av hästhoppning i lag under lördagen. Efter att Peder Fredricson snöpligt nog missat det individuella guldet med några hundradelar tidigare i veckan så var det nu det gällde, svenskarna var stora favoriter men de var tvungna att leverera.

Men Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, 46, och Peder Fredricson, 49, pallade för trycket och levererade runda på runda som till slut ledde till det första OS-guldet i laghoppning på nästan hundra år.

I studion efter tävlingen ringde Discovery-programledaren upp Lisen Bratt Fredricson, fru och sportlig partner till Peder.

På plats i vardagsrummet på Grevlundagården i Skåne var hela familjen och teamet kring hästarna och det var upplösningstillstånd som gällde.

Kaos när Lisen Bratt Fredricson rings upp av studion

Lisen är märkbart rörd och intervjun blir minst sagt stökig, med alla supportrar i bakgrunden och lite skakig kontakt med studion.

– Det är helt fantastiskt, och så roligt att Malin och Henrik fick vara med och ta medaljer. Det är otroligt, vi är så glada! säger Lisen i sädningen.

Kort därefter bryts samtalet när Peder ringer upp och Lisen tvingas svara.

Men kaoset tog inte slut där. När Peder intervjuas efter segern berättar han om vad som sades i samtalet hem.

– Jag kunde knappt höra någonting, alla skrek så vi får ta det någon annan gång, säger han.