Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Loreen bryter mot heliga regeln efter Eurovision - vägrar komma hem

15 maj, 2023, 08:30 
AvFelicia Plåt
Loreen
Loreen vann Eurovision för andra gången. Foto: TT

Nu bryter Loreen mot den viktiga regeln.

Annons

Lördagen den 13 maj 2023 var det final i Eurovision Song Contest. Denna gången arrangerades det i Liverpool då Storbritannien och Ukraina delade på värdskapet. Loreen var på plats med bidraget "Tattoo" och för andra gången tog hon hem vinsten för Sverige.

Loreens glädje inför Eurovision!Brand logo
Loreens glädje inför Eurovision!

Denna vinsten blev historisk då hon är den första kvinnan och andra personen genom tiderna som har tagit hem tävlingen två gånger. Nu ligger även Sverige och Irland lika med antal vinster i Eurovision.

Annons

Senast Loreen vann var 2012 då hon tävlade med bidraget "Euphoria". Sedan var det Måns Zelmerlöw som tog hem det 2015 med låten "Heroes".

Loreen
Loreen vann 2012 med Euphoria.

Publiken samlas på Arlanda

Enligt tradition möter vinnarna alltid folkets jubel redan på flygplatsen. När teamet anländer på Arlanda står alltid fansen och pressen redo för att hylla, ge presenter och ställa frågor till artisterna.

2015 var det Måns som stod på Arlanda och tog emot folkets jubel, redan dagen efter finalen. Han blev överröst med både blommor, svenska flaggor och glada miner. Loreen gjorde samma sak tre år tidigare, 2012, efter vinsten med Euphoria.

Annons

– Du är bäst gumman, välkommen hem! Det du har gjort kräver massor och du levererar som alltid. Tack för det du gjorde för Azerbajdzans folk, skrek en man i publiken 2012, skriver SVT.

Och Loreen berättar om vad hon tyckte om bemötandet 2012.

– Det känns naturligtvis fantastiskt. Men det är inte bara jag som har varit med och gjort det här, vi är många, jag vill bara säga det, sade hon.

Men i år såg det lite annorlunda ut och Loreen bröt mot den gamla traditionen.

Loreen
Loreen blev första kvinnan i historien att vinna Eurovision två gånger.

Bröt mot traditionen

Natten mellan söndag och måndag landande nämligen Eurovision-teamet på Arlanda, men någon Loreen syntes inte till. Man kunde däremot se de trötta med glada låtskrivarn stå och vänta på sina väskor tillsammans med bland annat kommentatorn Edward af Sillén.

Annons

Men varför Loreen inte följde med sitt team hem till Sverige avslöjar hennes presskontakt i ett meddelande till Aftonbladet.

– Loreen stannade kvar i UK för att göra promotion i London, där hon bland annat kommer att göra stora radio- och tv-intervjuer och träffa The Sun, The Guardian, BBC och MTV.

Loreen
Jublerna slutade inte när hon vann under finalen på lördagen. Foto: TT

Vi förstår att det är mycket att stå i som historisk vinnare av Eurovision, men Loreen förväntas komma hem på tisdag istället. Och kan då fira vinsten med nära och kära. Även fansen lär vänta på henne på Arlanda trotts att det blir några dagar sent.

Annons