Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Loreens hemliga knep för hälsan: Det här slutade hon med helt

02 mar, 2023, 08:30 
Loreen, Melodifestivalen, SVT

Loreens deltagande i Melodifestivalen blev både omtalat och hyllat – det här slopade hon helt inför musiktävlingen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det är elva år sedan hela Sverige fick fullständig "Euphoria"-feber i Melodifestivalen.

Den då 29-åriga Lorine Zineb Noka "Loreen" Talhaoui framförde ett bidrag som fick hela arenan att stanna upp.

En säker finalplats ledde till en seger och det stod klart att artisten skulle få tävla i Eurovision 2012 i Baku under maj.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Euphoria blev höjd till skyarna av Europa och Loreen vann hela tävlingen med den medryckande melodin skriven av henne själv, Thomas G:son och Peter Boström.

Loreen i Mello igen "Under det där taket är man välkommen"

Loreen deltar i årets Melodifestivalen med ett favorittippat. Artisten medverkade i den fjärde deltävlingen under dramatiska förhållanden – hon tog sig direkt till final.

Annons

– Det är en väldigt ”Loreensk” låt, det känns mäktigt att tävla igen, säger Loreen till SVT innan deltagandet.

Loreen kände i hela sig att det var dags att tävla i Sveriges största musiktävling igen. Det berättar hon när hon pratar med Aftonbladet.

– För mig är Melodifestivalen egentligen det enda forumet vi har som lyfter kreativitet, sprider kärlek och enar folk. Det är ett folkligt forum som bjuder in mångfald. Här spelar det ingen roll vilken etnicitet du har, vilken sexuell läggning du har, vad du har varit med om eller inte har varit med om. Under det där taket är man välkommen. Och det måste vi, känner jag, verkligen bevara, säger Loreen.

Loreen
Loreen är med i Melodifestivalen igen med låten Tattoo.

Det slutade Loreen med helt inför Melodifestivalen

Loreen berättar att det har krävts mycket disciplin inför mello-deltagandet. Hon har avsatt mycket träning för att konditionen ska vara i toppskick inför uppträdandet.

– Från den dagen jag tog beslutet om att jag skulle vara med. Då fanns det en plan "Jag behöver vara här fysiskt vid det datumet", berättar Loreen för SVT Kultur.

Loreens framträdande och låt är mycket krävande. Hon har fått tacka nej till fler utekvällar med nära längst vägen.

– Vänninorna ringer "Ska vi gå ut?" då får jag svara "Sorry klockan är 22, jag ska lägga mig. Tråkig" säger hon och skrattar.

Foto: TT

Annons