Loreens saknad efter hemlige pojkvännen – comeback trots floppen och skandalen

25 feb, 2023, 04:00 
https://image.svenskdam.se/larsa2.jpg.jpg?imageId=7273048&x=28.571428571429&y=9.3632958801498&cropw=60.606060606061&croph=52.238805970149&width=1318&height=1318
Lars Johansson
Loreen är tillbaka i Melodifestivalen. Hon går ut som 28:e och sista nummer. Blir det samma rabalder som för sex år sedan?

Sist det begav sig ställde Loreen, 39, till med en rejäl skandal och det blev fiasko.
När hon nu är tillbaka i Melodifestivalen undrar alla– vem är egentligen den där saknade hemliga pojkvännen som skickade ut henne på Atlanten?
Han är raka motsatsen till mig på många sätt, har sångerskan berättat för Aftonbladet.

Annons

Få artister har nått så stor framgång och samtidigt rört upp så heta känslor i Melodifestivalen som Loreen Talhaoui.

När artisten tävlade 2012 blev det en jordskredsseger och sedan golvade hon även Europa och stora delar av övriga världen också med sin "Euphoria".

Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra
Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra

Segermarginalen vid Eurovision song contest i Baku var ingenting annat än en rejäl kross. Sverige fick 372 poäng mot Ryssland 259 .

Men sedan blev det bistrare tider för storstjärnan.

När Loreen 2017 åter ställde upp i Melodifestivalen slutade det hela med platt fall.

Hennes scenshow till "Statements" innehöll flera historiska referenser, bland annat en passning till den klassiska bilden "Kvinnan med väskan", där Danuta Danielsson, då 38, slog en handväska i huvudet på en nynazist under en demonstration i Växjö 1985.

Loreen har vid ett flertal tillfällen berättat om sin hemlige pojkvän. Men vem är han? Finns han kvar? Spänningen är olidlig.

Loreen ställde till med skandal i Melodifestivalen

Danuta Danielsson ska dock inte ha varit bekväm med den stora spridningen som bilden fick. Hon polisanmäldes för händelsen, och familjen tvingades en tid att leva under beskydd.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Hennes son kritiserade symboliken i Loreens nummer. Han hade flera gånger tidigare uttalat sig negativt om hur bilden användes och hoppades att Loreen skulle ändra sitt nummer.

– Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Jag har sagt det förut i medierna, att jag tycker att det måste få en slut. Jag vill inte att min mamma ska vara en bollplank för att vissa ska göra politiska poänger, sa sonen till Expressen.

Han tyckte det var ovärdigt att bilden på hans mamma användes överhuvudtaget i Melodifestivalen, oavsett vad syftet var.

– Det är beklämmande och känns smutsigt att man använder henne på det här sättet. Det är sorgligt och gör väldigt ont i själen, fortsatte han till Expressen.

Men sångerskan och övriga i hennes team stod på sig och inslaget "Kvinnan med väskan" blev kvar. Ett tag framfördes hot om stämning mot Loreen.

Men inte nog med det.

Trots en unison "Statements"-hyllningskör från musikrecensenternas sida så bombade Loreen.

Annons

Svenska folket skickade henne till Andra chansen där hon sedan slogs ut.

Så här sex år senare säger Loreen till Aftonbladet om eventuella farhågor att bakslaget skulle kunna upprepas:

– Det enda som det skulle kunna betyda något för är mitt ego men mitt ego är sekundär i den större frågan, vilket är oss. Vinna eller försvinna, det går aldrig riktigt att tävla i musik om du frågar mig, för det finns inget rätt eller fel i kreativitet. Nu mer än någonsin så känner jag att det finns en låt, det finns en energi, det finns ett momentum och det finns något att säga.

I låtskrivarteamet bakom "Tattoo" finns Peter Boström och Thomas G:son som gjorde ”Euphoria”. Övriga är Jimmy "Joker" Thörnfeldt, Jimmy Jansson, Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker och Loreen själv.

– För mig är Melodifestivalen egentligen det enda forumet vi har som lyfter kreativitet, sprider kärlek och enar folk. Det är ett folkligt forum som bjuder i mångfald. Här spelar det ingen roll vilken etnicitet du har, vilken sexuell läggning du har, vad du har varit med om eller inte har varit med om. Under det där taket är man välkommen. Och det måste vi, känner jag, verkligen bevara, säger Loreen vidare till Aftonbladet.

Annons

– Den största vinsten för mig är om jag känner att jag har kunnat förmedla någonting till folket som de faktiskt må bra av.

Loreen och Daniel Lindström då det begav sig. Året var 2005. Hon slutade fyra i TV4:s "Idol" den säsongen, han tog hem hela tävlingen 2004.

Loreens hemlige pojkvän skickade ut henne på havet

Apropå må bra.

För två år sedan berättade Loreen för Aftonbladet om sin hemliga pojkvän. I ett radioprogram lite tidigare hade hon beskrivit honom som "en bondlurk".

– Om jag säger så här, jag har kärlek i mitt liv. Jag sa bondlurk, men det är en jordad människa. Han är raka motsatsen till mig på många sätt. Jag är snabb och han är långsam. Jag är snygg och han är full... Jag bara skojade, haha!

– Kärleken är kvar i mitt liv. Men kalla honom för fan inte för bondlurken nu, jag drog bara ett skämt.

Det var faktiskt den hemliga pojkvännen som var orsaken till att Loreen drog ut på havet i Kanal 5:s "Över Atlanten".

Annons

– Han kommer från en sjömansfamilj och hans pappa är sjökapten och har seglat jorden runt två gånger, sa hon till Aftonbladet i september 2022 och fortsatte:

– För dem var det en självklarhet att jag skulle tacka ja. Min familj förstod inte vad jag skulle dit ut att göra!

Men väl ute på Atlanten blev saknaden stor för sångerskan:

– Jag saknade min kvarterskrog, mina kläder, att få sätta på kaffe och så klart saknade jag honom. Resan fick mig verkligen att uppskatta mitt eget liv. Det som var speciellt var att ingenting förändras efter tre dagar. Allt var bara blått.

Finns den hemlige pojkvännen kvar? Kommer han närvara vid deltävling fyra i Malmö 25 februari? Spänningen är olidlig.

Annons