Loreens utspel timmarna innan Eurovision: "Kommer få så mycket skit nu"

09 maj, 2023, 05:05 
AvFelicia Plåt
Loreen
Imorgon tävlar Loreen i Eurovisions semifinal. Foto: TT

Loreen avslöjar vad hon tycker om sina medtävlanden.

Annons

Nu är det inte många dagar kvar tills finalen i Eurovision Song Contest. Imorgon är det semifinal och då får vi se om Loreen kommer gå vidare till finalen och chansen att ta hem årets största musiktävling.

Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”
Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”

Sägs ha goda chanser till vinst

Det är Loreens andra gång att representera Sverige i Eurovision. 2012 deltog hon med bidraget "Euphoria" vilket blev en riktigt hit, och 12:orna trillade in från de andra länderna. Vilket tillslut ledde till att hon tog hem hela tävlingen och gjorde succé och blev ett namn i hela Europa.

I år är hennes låt ett av de bidrag som sägs ha störst chans att ta hem glas-micken. Men även Finland, Frankrike och Ukraina sägs ha goda chanser att vinna.

Annons
Loreen
Loreen på den turkosa mattan i Liverpool.

Vi kan förstå om Loreen känner stor press inför tävlingen och vill att allt ska gå enligt planerna. Speciellt efter att mycket i numret har ändrats från Melodifestivalen samt att det varit lite problem under repetitionerna i Liverpool.

Rökkaos och ändringar

Det har varit rökkaos under repet, då numret innehåller mycket rök har det blivit så pass mycket att Loreen inte synt i tv-rutan. Sedan har de även bytt ut plattformen som hänger i taket under numret. Det har gått från 16 kvadratmeter till sex kvadratmeter. Samt att det kommer visas innehåll på plattformen som inte visades i Melodifestivalen.

Annons

– Det är nytt jämfört med Melodifestivalen, vilket också adderar mycket känsla, så att vi kan få ännu mer av det här mäktiga i de stora bilderna, säger Lotta Furebäck, chef för den svenska delegationen, till Schlagerbloggen.

Loreen
Det har varit rökkaos under repetitionerna.

"Kommer få så mycket skit"

Men trots alla förberedelser verkar Loreen bara taggad inför tävlingen. Och i en intervju med Expressen avslöjar hon även vem hon tycker har den bästa låten av sina motståndare.

– Blanca Paloma, Käärijä eller Alessandra. Shit jag kommer få så mycket skit om jag bara säger en av dem för jag gillar allihopa. Du kan inte få mig att välja...okej "Cha cha cha", säger Loreen till Expressen.

Annons

Hon avslöjar även att hon tycker att Blanca Paloma, som representerar Spanien, har det snyggaste numret då hon gillar hennes kroppsspråk. Expressen avslutar intervjun med att fråga vem av deltagarna Loreen helst vill festa med då hon svarar skämtsamt:

– Ha ha, det beror på hur man vill att det ska sluta. Ska det sluta åt helvete är det Käärijä. Vill man ha det mer sofistikerat så är det Blanca Paloma. Så jag trot jag går på Blanca Paloma, säger Loreen och skrattar.

Annons