Lotta avslutar karriären – egna orden om beslutet

01 sep, 2022, 10:00 
Lotta Engberg

Lotta Engberg har fattat ett beslut om framtiden.

Annons
5 saker du inte visste om Lotta Bromé!
5 saker du inte visste om Lotta Bromé!

På sommaren är vi vana att se Lotta Engberg, 59, bedriva allsång på Liseberg. För den folkkära artisten har musiken alltid varit en central del av livet och när hon framför sina sånger förstår man ofta varför.

Redan 1984 körade hon bakom Herreys i melodifestivalen med den omåttligt populära låten Diggiloo diggiley. Det gav mersmak och Lotta Engberg återkom till sångtävlingen hela sex gånger till.

Hon har även fått känna på hur det är att vinna. Med bidraget Fyra Bugg & en Coca Cola gick hon hela vägen 1987 och trots att det gått 35 år spelas låten fortfarande i vissa sammanhang.

Lotta Engberg
Lotta Engberg vann Melodifestivalen 1987 med Fyra Bugg och en CocaCola.

Lotta Engberg avslutar karriären

Men alla goda ting har ett slut. Lotta Engberg tänker inte fortsätta med musikkarriären och en comeback i Melodifestivalen är helt uteslutet. Det säger hon i en intervju med Lotta Bromé i Mix Megapol.

Annons

– På något sätt så har jag liksom tagit bort det ur mitt liv. Samtidigt är det inte så för jag står ju och sjunger på Liseberg också. Solist-Lotta tackade nog för sig för länge sen, för ganska många år sedan, säger Lotta Engberg och betonar att det är ett beslut hon känner sig trygg med:

– Jag älskar ju att stå på scen och jag älskar direktsändning, men jag vill inte vara huvudperson. Jag tycker att det är fruktansvärt roligt att få hälsa gästerna välkomna, prata om hur duktiga de är – men jag vill inte prata om mig på det sättet.

Hyllas av kollegan Stefan Odelberg

I stället kommer Lotta Engberg fortsätta att synas i tv på allsångsscenen och i programmet Bingolotto. När Lotta på Liseberg nu har uppehåll till syns hon i rutan tillsammans med bingopartnern Stefan Odelberg.

– Det är oerhört lätt. Vi passar ihop helt enkelt. Vi har en kemi som känns jättebra och är båda väldigt trygga med varandra. Att leda programmet med henne är en fröjd, har Stefan Odelberg tidigare sagt till Svensk Dam.

Lotta Engberg
Lotta Engberg.

Foto: TT

Annons