Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg avslöjar utbrottet som tittarna inte fick se – "den jävla körkossan"

15 jun, 2022, 05:00 
AvElham Mohamed
Lotta Engberg och Tusse på premiären av Lotta på Liseberg

På premiären av det älskade programmet Lotta på Liseberg avslöjas det som kamerorna aldrig fångade upp.

Annons
Allt om Lotta Engberg!Brand logo
Allt om Lotta Engberg!

Igår drog allsångssommaren igång med Lotta på Liseberg i TV4. Och i den efterlängtade premiären återfanns bland andra, artisterna Charlotte Perrelli, Klara Hammarström och Tusse.

Det var dock inte bara sång och show som gällde under programmet utan de tidigare Melodifestivalen-deltagarna kom naturligt in på den folkkära sångtävlingen.

Totalt har Perrelli, Hammarström och Tusse tillsammans med Lotta varit med och tävlat hissnande 16 gånger, konstaterar programledaren.

Det som hände bakom kulisserna

De före detta Mello-deltagarna pratar gamla minnen i soffan på scenen. Vad var det egentligen som skedde bortom kamerorna?

Arja Saijonmaa på Melodifestivalen 2022
Arja Saijonmaas genrep på Melodifestivalen år 2022 där hon uppträdde utom tävlan. Foto: TT

Klara Hammarström berättar om en idé hon hade gällande klädbyte i samband med finalen förra året.

– Till finalen, när jag körde Beat of broken hearts så tänkte jag byta [silverdräkten] till guld på en vecka. Men det tog ju några veckor och göra den här dressen som jag skulle ha. Det funkade inte alls. Och det blev fruktansvärt dåligt så då hade jag satt igång arbetet på folk att sy upp den här dräkten med den skippade vi, berättar hon skrattandes.

Annons

Utbrottet som tittarna inte såg

De går soffan runt och delar händelser från deras Mello-medverkan och Lotta Engberg berättar om det som hände i logen efter vinsten år 1987.

Med låten Fyra bugg och en Coca Cola vann en höggravid Engberg finalen med knapp marginal. Det skiljde sig en poäng mellan henne och Arja Saijonmaa som knep andra platsen med låten Högt över havet.

– Alltså det var ju inte riktigt så det var tänkt och jag skulle föda barn och allting, berättar Lotta för de andra.

Efter att hon pustat ut lite i logen efter final-framträdandet skedde det oväntade.

– Så hörde jag hur någon kom stampade in i logen bredvid och det var Arja Saijonmaa, så hörde jag hur hon sa ‘Den satans jävla gravidakörkossan’, säger hon skrattandes.

Artisterna i soffan reagerar med skratt och Lotta förtydligar också att stridsyxan med den gamla konkurrenten, sedan länge, är begravd.

Foto: TT, TV4

Annons