Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg bekräftar – relationen med Mikael förändrad: ”Triggar mig”

13 feb, 2024, 08:00 
Lotta Engberg bekräftar nu förändringen i relationen med Mikael Sandström.
Annons

Med sin härliga energi stod hon där på Lisebergsscenen i 20 år, drog odödliga Allsångs-klassiker i form av ”Jag hade en gång en båt”, ”Ring, ring” och ”Ooa hela natten”, samtidigt som hon intervjuade Sveriges artistelit på löpande band.

TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsårBrand logo
TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår

Men alla goda ting har ett slut. Efter sommaren 2023 meddelade Lotta Engberg att hon fått nog och i stället ville tillbringa mer tid med familjen och alla sina härliga barnbarn.

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, sa Lotta Engberg.

Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström
Lotta Engberg och Mikael Sandström har det kanon ihop.Karin Törnblom/TT

Relationen förändrad – efter Lottas beslut

I år väntar den första lediga sommaren på nästan fem decennier. Lotta har hunnit fylla 60 år och ser fram emot att kunna ägna lite mer tid åt familjen, där även sambon Mikael Sandström är en viktig figur.

För Amelia berättar Lotta att hon älskar att vara med Mikael, men att de är två personer som är väldigt olika varandra och gillar att retas titt som tätt. Därför vill hon heller inte beskriva relationen som ”mysig”.

Annons

– Nej inte mysigt, det är fel ord. Vi har förfärligt roligt och intensivt ihop. Mikael har så många rävar bakom öronen. Han är en fantastiskt sprallig kille. Vi är fortfarande i nykärsstadiet och fnittrar och grejar mycket, säger hon.

”Mikael triggar mig”

Samtidigt gör olikheterna att de har det kanon, att de hela tiden kan diskutera saker och ting och utvecklas som människor.

– Mikael triggar mig och jag honom. Vi är väldigt olika och ingen av oss är en ja-sägare. Det är sällan tyst i vårt hus. Du vet, man håller på att småretas hela tiden, säger Lotta.

Annons

De hittar gärna på grejer ihop, som att spela golf eller resa utomlands, men det finns också vissa saker de inte gör tillsammans.

– Vi äter inte frukost ihop, sällan lunch, men alltid middag. Jag är en morgonmänniska, men i stället för att sitta och sura över att Mikael inte vaknar äter jag när jag är hungrig. Han är ingen lunchmänniska, men jag dör utan lunch.

Mikael Sandström och Lotta Engberg
Mikael Sandström och Lotta Engberg är olika, vilket berikar deras liv.Henrik Jansson/Expressen/TT

Foto: TT

Annons