Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg bekräftar – tillbaka med allsång: ”Många längtar”

07 maj, 2024, 18:30 
Lotta Engberg kommer nu med ett sant glädjebesked.
Annons
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!Brand logo
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!

Att leverera odödliga klassiker i Lotta på Liseberg var länge Lotta Engbergs melodi. Varje sommar i tjugo års tid stod hon på Lisebergsscenen, sjöng låtar som ”Jag hade en gång en båt” och ”Härligt härligt men farligt farligt”, samtidigt som publiken gungade i takt, applåderade och sjöng med.

Men så förra sommaren kom det tråkiga beskedet: Lotta Engberg var klar med Lotta på Liseberg, redo att starta ett nytt liv som bestod av mer kvalitetstid med familjen.

Annons

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, sa Lotta Engberg.

Lotta Engberg
Lotta Engberg har lämnat Lotta på Liseberg efter 20 år.Björn Larsson Rosvall/TT

Lottas glädjebesked

Men Lotta har inte slagit av på arbetstakten helt och hållet. Hon har fortsatt att synas i Bingolotto och i sedvanlig ordning jobbat på högtider som jul, nyår och påsk.

Nu kommer hon även arbeta på midsommarafton. Den här gången handlar det dock inte om någon bingo, utan i stället kommer hon att stå på scen och framföra allsång.

Annons

”Om ni visste vad det glädjer mig. Många av er längtar efter allsång och vet ni vad.. Det blir det!! På midsommarafton”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Följarnas vilda glädje

Var allsången kommer äga rum är oklart, men följarna är i alla fall överlyckliga att Lotta, om så bara för en dag, återvänder för att leverera lite allsångsklassiker.

”Härligt med allsång, gissar det blir i BingoLottos Midsommarbingo som sänds på midsommarafton. Ingen sommar utan allsång med Lotta”, skriver en person.

Annons

”Spännande och kul med allsång i midsommar!”, skriver en annan.

”Låter kanon, sitter bänkad, gillar verkligen allsång, men kommer att sakna Liseberg”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons