Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg bryter tystnaden efter tittarnas stora ilska – allt är förändrat

29 aug, 2023, 05:10 

Lotta Engberg kommenterar nu den stora förändringen.

Annons

Lotta Engberg är tillbaka i tv-rutan med sitt älskade bingo. Den här gången har hon en ny parhäst vid sin sida, i form av den skojfriske komikern och imitatören Daniel Norberg.

Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

Premiäravsnittet är nu avklarat. Lotta och Daniel har stått sida vid sida, läst upp nummer och namn, delat ut priser till lyckliga vinnare och lotsat tittarna genom säsongens första bingosändning.

Lotta är gammal i gemet och tog över programledarjobbet för Bingolotto 2008. Sedan dess har flera förändringar gjorts i programmet och Lotta har hängt med under resans gång.

Annons
Lotta Engberg och Daniel Norberg
Lotta Engberg med sin nya kollega Daniel Norberg.

Ilskan efter nya beslutet

Men nu är förändringarna fler än någonsin. Det är inte bara en ny profil i form av Daniel Norberg, programmet har även bytt kanal och tid, från lördag till söndag, och skapat stor ilska.

– Jag vet inte hur de har kommit fram till det. Jag var ju med från början och jag hade aldrig godkänt att de hade flyttat programmet på det viset. Men det är väl något som har hänt, de har väl inte så många tittare längre. Men det här är inte ett steg uppåt, sa Bingolotto-legendaren Leif ”Loket” Olsson till Aftonbladet.

Annons

– Det är det absolut viktigaste programmet för föreningslivet. Man borde hålla dem om ryggen och därför är det en stor synd och skam av TV4 att flytta Bingolotto till Sjuan, fortsatte Lasse Kronér.

Lotta Engberg om förändringarna

Lotta Engberg är däremot inte lika kritisk till förändringarna. Hon tycker inte det är så stor skillnad att byta dag från lördag till söndag och välkomnar snarare det nya beslutet.

– Jag tycker det är helt rätt. Vi gjorde en satsning och tänkte lite mer lördagsunderhållning, men den energin kommer vi förstås behålla fast vi nu kör på söndagar, säger Lotta till Aftonbladet.

Lotta Engberg

Foto: TT

Annons