Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Lotta Engberg gör beslutet med Mikael Sandström officiellt – efter 4 år

29 jun, 2024, 06:00 
Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström har varit tillsammans i fyra år – och har fattat ett beslut om relationen.
Annons

Kärlekshistorien är väldokumenterad. Lotta Engberg visade sitt intresse i en intervju, doktor Mikael Sandström nappade och i dag är de lyckligt tillsammans sedan fyra år tillbaka.

Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

De är bosatta strax utanför Mölnlycke. Villan de huserar i är en lyxig sådan på 385 kvadratmeter, med bekvämligheter som en inomhuspool, en bastu och ett biorum utrustat med riktiga biofåtöljer.

– Vi är ju väldigt olika i att Mikael tänker igenom allting och jag ibland kan kännas lite mer ”tjoho, det här är skoj”. Men just därför, att det var du som sa att vi skulle köpa huset, hade han inte gjort det, så hade jag aldrig gjort det, har Lotta sagt till Aftonbladet om husköpet.

Annons
Mikael Sandström och Lotta Engberg
Mikael Sandström och Lotta Engberg lever ett lyckligt liv i Mölnlycke.Karin Törnblom/TT

Lotta gör beslutet officiellt

Nu har ett nytt liv startat för Lotta och Mikael. I fjol meddelade Lotta att hon lämnar sitt älskade Lotta på Liseberg efter 20 år, redo att ha sin första semester på 48 år.

Det gör att paret kan umgås mer, spela golf och hitta på andra roligheter. Dessutom får Lotta mer tid över till sina barnbarn, något som låg till grund för beslutet att lämna.

– Det här gör jag för min skull. Att vara ledig på sommaren gör att jag och mina barnbarn kan umgås mer. De två äldsta fyller tio. Om fem år vill de inte vara med mig längre. De yngsta barnen börjar skolan och är låsta till tio veckors sommarlov. Jag vill göra allt med dem och kunna ta emot dem så att de kan gå på seglarskola, spela golf och fiska krabbor, säger hon till Amelia.

Annons

Lotta om nya livet

Mikael är dock inte helt säker på att det kommer bli så lugnt som Lotta tror. Efter fyra år tillsammans har han skaffat sig en bra bild om hur hon fungerar som person.

– Jag kanske kommer klättra på väggarna i sommar? Mikael säger att jag har en popcornmaskin i huvudet. Han menar att det poppar och smattrar i grytan. Lite så är min skalle, så det gäller att hålla locket på, säger Lotta och berättar vad hon ska göra med sin lediga tid.

Annons

– Rensa mina rabatter lite bättre. Vi har en ny rabatt på 200 kvadrat. Vårt hus är ganska nybyggt och det var en slänt ner mot bäcken där det bara var stora sprängstenar.

Lotta Engberg och Mikael Sandström
Lotta Engberg och Mikael Sandström!JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet

Foto: TT

Annons