Lotta Engberg hedrar döde vännen – starka orden i direktsändning

27 jul, 2021, 06:00 
AvIndra Nordemar

"Lotta på Liseberg"-profilen Curt-Eric Holmquist har gått bort i cancer 73 år gammal. Nu hedras han av Lotta Engberg i programmet: "Tack för allt".

Annons
Kändisar som lämnat oss 2021
Kändisar som lämnat oss 2021

Det var förra veckan som Curt-Eric Holmquist somnade in efter en kamp mot akut myeloisk leukemi, han blev 73 år gammal.

Curt-Eric Holmquist var pianist, dirigent och kapellmästare, och han har bland annat gjort sig berömd i "Lotta på Liseberg". Det var även han som skapade det populära programmet.

Lotta Engbergs sorg över Curt-Eric Holmquists död

Lotta Engberg, som kom den omtyckta tv-profilen och kollegan väldigt nära, blev förstås otroligt sorgsen över beskedet.

– Han har varit en stor, stor mentor och vän i alla år. En sådan man kan ringa mitt i natten och fråga och prata om allt, sa hon då till Göteborgs-Posten och fortsatte:

– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter.

Bortgångna Curt-Eric Holmquist hedras i "Lotta på Liseberg"

I måndagens avsnitt av "Lotta på Liseberg" väljer Lotta att hedra sin avlidne vän. Hon inleder programmet med sång tillägnad Curt-Eric Holmquist, och det är låten "Underbart är kort" av Povel Ramel som hon framför, och den verkar ha en speciell plats i hennes hjärta.

Annons

– Det är nästan på dagen i dag tio år sedan som Curt-Eric och jag stod här och så sjöng vi den här sången tillsammans, säger hon i direktsändning och fortsätter:

– Curt-Eric är ju inte kvar. Han var underbar, det var han verkligen. Och han var med oss alldeles alldeles för kort. Vad säger man egentligen till någon som har betytt så otroligt mycket för oss allihopa. Alla vi som står på scenen här, och alla ni i publiken, för det var faktiskt Curt-Eric som såg till att vi fick komma hit.

– Jag känner att jag vill säga tack, tack för alla möten, alla musikaliska möten, tack för allt du har lärt oss. Och tack för alla varma, innerliga, fina skratt.

Annons