Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg i tårar efter känslosamma ögonblicken

13 jul, 2021, 13:00 
AvIndra Nordemar
Lotta Engberg har programlett "Lotta på Liseberg" i snart 13 säsonger. Genom programmets gång har de hunnit hända mycket, och det är inte sällan som vi fått se Lotta rörd till tårar av de känslosamma stunderna.
Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Lotta Engberg är en av våra mest folkkära tv-profiler. Nu är hennes program "Lotta på Liseberg" inne på sin trettonde säsong. Och genom åren har hon bjudit på en hel del överraskningar, sång, glädje och sorg.

Att Lotta har nära till sina känslor är inte en hemlighet vid det här laget. Många gånger har de känslosamma stunderna i programmet knockat både henne och publiken.

Känslosamma ögonblick i "Lotta på Liseberg"

En av alla de gånger som Lotta rörts till tårar var när Alexandra Tappermo från Örnsköldsvik ville hylla sin personliga assistent.

– Jag vill tillägna en låt till min toppenassistent Sofie. Hon finns där i alla lägen, sa hon då.

Från förra säsongen av "Lotta på Liseberg" då Alexandra Tappermo och personliga hennes assistent Sofia var med via videolänk, på grund av pandemin. Foto: TV4

Hennes låtönskan var ”Det finaste någon kan få”, och efter framträdandet kunde Lotta inte hålla tillbaka tårarna.

Annons

– Vi skickar kramar från oss alla. Vi skickar tårpapper också för det kom tårar från oss allihopa, sa Lotta då i programmet.

Lotta berörs av folk i publiken – hyllar dem

En annan gång då känslorna tagit över är när Lotta valde att hylla en i publiken – allsångsälskaren Torsten Skogh, som då var 85 år. Lotta hade fick ett brev av Torsten, där han förklarade hur mycket programmet betydde för honom.

– Jag kände att jag ville skriva till henne hur mycket de här kvällarna betydde och ville ge något i gengäld. Jag lever ju tack var henne, sa han då.

När Torstens fru gick bort tappade han livslusten, men "Lotta på Liseberg" hjälpte honom att få tillbaka glädjen i livet.

På säsongsavslutningen stod han på scen med Lotta och fick höra henne sjunga för honom och resten av publiken – inte ett var öga torrt.

Lotta Engberg och Torsten Skogh på säsongsavslutning av "Lotta på Liseberg" för några år sedan.

Allsången rör Lotta till tårar

Ibland krävs det inte gripande historier för att Lotta ska bli tagen av alla känslor. Vissa gånger räcker det med allsång. Även när publiken sjöng ”I natt jag drömde något som” med Marit Bergman, kom tårarna.

Annons

– Det där var bland det vackraste jag hört här på Liseberg, när vi tillsammans sjunger de här fina orden, sa Lotta då.

Men i det senaste programmet som sändes på måndagen, var det publiken som rördes till tårar.

Lotta och Loa Falkman gav sig tillsammans på duetten ”Unforgettable”, och framförandet har hyllats av tittarna, som tyckte det var "magi".

”Så bra. Duetten med Loa grät jag till. Så vackert. Lotta är bäst”, skriver en person i kommentarsfältet på Lottas Instagram.

"Toppen var din duett med Falkman!", skriver en annan

Foto: TT / TV4

Annons