Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg: ”Jag vill ha fart och fläkt”

26 dec, 2018, 16:00 
Lotta Engberg
När vi slår oss till bords och njuter av en ordentlig nyårssupé – då jobbar Lotta Engberg.– Jag är alldeles för rastlös för att sitta fint vid en trerättersmiddag, säger programledaren som välkomnar det nya året i Bingolottos studio.
Annons

Folkära Lotta Engberg leder nyårsbingon i TV4 i år igen med raketer, gäster och fest. Med henne i sändningen av Bingolottos nyårsspecial återförenas Lotta Engberg och Rickard Olsson.

– Det ska bli jätteroligt. Vi har jobbat ihop förr – för 16 år sedan i Söndagsöppet” mellan 2000 och 2002.

Lotta Engberg

Rickard Olsson är känd som skojfrisk programledare för populära frågesportprogrammet Vem Vet Mest i SVT. I höst har han varit programledare för Bingolotto, som sänds från Göteborg. Även Lotta Engberg är en rutinerad programledare för det populära programmet. Hon tog över Bingolotto efter Ingvar Oldsberg i slutet av förra året och ryckte då in ibland och axlade uppesittarkvällarna inför jul och nyår. Hon blev därefter kvar och ledde programmet växelvis med Agneta Sjödin, 51. Lotta Engberg var även ensam programledare mellan 2008 och 2011. Visst finns det en anspänning inför nyår, men Lotta tycker att det är kittlande att sända live.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vad som helst kan hända. Jag älskar direktsändning och att ha en publik. Det blir en interaktion som är viktig. Det ska bli  roligt att få ringa upp årets första miljonär. På uppesittarkvällen förra året ringde vi också efter tolvslaget. Det var väldigt roligt. Han la på luren. Jag ringde upp: ”Du kan inte slänga på luren! Du har ju blivit miljonär!” Han blev chockad.

Lotta Engberg 5

Inte gör det något att hon arbetar och håller låda i tv, medan nära och kära avnjuter hummer och champagne hemmavid. En lång nyårsmiddag är ändå inte hennes melodi. Den rutinerade sångerskan gillar fart och fläkt. I villan i Olofstorp kan det gå riktigt vilt till och med sex barnbarn blir det svårt att sitta stilla.

– Jag är alldeles för rastlös för att sitta fint vid en trerättersmiddag. I stället gillar jag när det händer mycket. Jag har ett stort väninnegäng och vi umgås, pratar och springer runt om vartannat. Det är barn och barnbarn och en massa hundar. Jag är lika gärna i bingostudion och firar med många. Det är ju en festkväll där man umgås, med partaj och lekar.

Annons

Får inte följa med

Precis som föregående år får Lottas två golden retrievers Alice och Ellen inte följa med matte till tv-studion.

– De ska sova hos min bästa kompis. Det är redan bokat och klart.

Laddar batterierna

När vi talas vid har den glada sångerskan haft en tre månader lång ledighet. Hon har vilat, rest och samlat kraft inför de kommande uppdragen.

– Jag har laddat batterierna, kan man säga. Min ena dotter har fyllt 30 år så vi var nere en sväng i Barcelona tillsammans. Det var jättehärligt. Vi åt gott och njöt av alla sevärdheter.

Lotta Engberg

Med sex barnbarn har relationen till exmaken Anders Engberg stärkts.

– Jag känner en enorm kärlek till “morfar Anders”, han är morfar till alla barnbarnen och det delar vi, säger Lotta.

Foto: IBL

Läs mer:

Annons