Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg lämnar Lotta på Liseberg – lägger ner programmet

25 okt, 2023, 06:36 

Lotta Engberg lämnar nu Lotta på Liseberg – efter 20 år.

Annons

I 20 år har Lotta Engberg stått på scenen och framfört odödliga allsångsklassiker. I publiken har glada svenskar suttit, klappat händerna och sjungit med när hon hållit låda.

Då lämnar Lotta Engberg ”Bingolotto” – har bestämt sigBrand logo
Då lämnar Lotta Engberg ”Bingolotto” – har bestämt sig

Men nu är det dags att ta farväl av sitt och allas älskade Lotta på Liseberg. Det bekräftar Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort, säger Lotta Engberg.

Lotta Engberg
Lotta Engberg lämnar Lotta på Liseberg.

Det ska Lotta göra nu

Lotta har jobbat hårt varje sommar de senaste två decennierna. Nu får hon äntligen möjlighet att tillbringa mer tid med familjen och alla barnbarn.

Annons

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, säger Lotta Engberg.

TV4 bekräftar: ”Lottas beslut”

Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, bekräftar att Lotta Engberg bestämt sig för att lämna Lotta på Liseberg. Vad som händer med allsången på Liseberg i framtiden återstår att se.

– Lotta Engberg har efter 20 år av Lotta på Liseberg (15 år i TV4) bestämt sig för årets säsong var den sista från Liseberg. Vi kommer sakna Lotta men vi ser fortsatt fram emot att se henne som fortsatt programledare för Bingolotto.

– Det är Lotta Engbergs beslut att göra annat på somrarna framöver. Vi ser fram emot att se henne i Bingolotto resten av året och har en pågående dialog med Liseberg kring eventuell ny sommarunderhållning, säger han till Svensk Damtidning.

Lotta Engberg
Lotta Engberg lämnar nu allsångsscenen.

Foto: TT

Annons