Lotta Engberg tappade rösten på scen – dråpliga händelsen i direktsändning

Lotta Engberg tappade rösten på scen – dråpliga händelsen i direktsändning

Foto: TT

Det som inte får hända, hände...

Allt om Lotta Engberg!
1:04

Efter reklamen: Allt om Lotta Engberg!

(1:04)

Slå på ljud

Ett säkert sommartecken är att våra sommardrottningar Lotta Engberg och Sanna Nielsen intar varsin scen i Göteborg respektive Stockholm, och sjunger ut hela sommaren lång.

Nu är det äntligen dags igen, och förhoppningsvis slipper Lotta vara med om en sådan här jobbig situation igen...

Märkliga säsonger bakom sig

Årets säsong av Lotta på Liseberg är allting sig likt, men ändå inte. Om man jämför med de två märkliga åren Lotta har bakom sig på scenen, känns denna sommar kanske ovanlig.

– Nu har vi haft två jättekonstiga somrar. En helt utan publik, tack gud för alla gästartister som kom och som stannade kvar, så man hade någon att sjunga med, och till! berättar Lotta för Svensk Damtidning.

– Och förra sommaren hade vi kanske 600 framför scenen, men då fick vi inte lämna över mikrofonen eller så. På nåt vis fick vi sjunga tillsammans, men inte på riktigt. Men det får vi nu!

Och som grädde på moset blir det Lotta på Liseberg hela tio måndagar denna sommar, det är två avsnitt extra!

Ett solklart sommartecken – när Lotta har intagit Liseberg!

Tommy Holl/TT

Tappade rösten – i sändning

Lotta är en riktig veteran, ända sedan 2004 har hon hållit i programmet. Men trots det händer det ibland att saker och ting inte riktigt går enligt plan, det är ju trots allt direktsändning, och allt kan hända. Så vad är då det värsta som hänt på scenen?

– Det har ju varit allt från att det en minut innan man kommer ut bara öser ner regn, men jag bryr mig inte om det. Jag vet inte hur många gånger det har kommit fram paraplyer, men jag vill inte ha paraply när ingen annan har det. Så då ser jag hellre ut som en våt katt, säger Lotta till Svensk Damtidning.

Men en händelse sticker ut, en riktigt oturlig sådan. Som tur var räddningen inte långt bort.

– Jag har tappat rösten en gång i direktsändning, det var inte så roligt. Jill Johnsson räddade upp mig, jag gick bakom henne och hon höll i mina manuskort, och jag visade vart hon skulle stå, berättar Lotta.

Trots missarna blir Lotta inte avskräckt, snarare tvärtom.

– Det är levande, det är på riktigt, vi upplever det här och nu. Går det fel, så är det som om det inte blir fel, avslutar hon.

Vi hoppas att rösten håller alla tio avsnitt denna gång!

Lotta och Jill löste situationen med bravur!

Tommy Holl/TT

Foto: TT