Lotta Engbergs besked till Soldoktorn: Vill lämna

Mikael Sandström och Lotta Engberg

Lotta Engberg har gett ett tydligt besked till Mikael "Soldoktorn" Sandström.

6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!
Slå på ljud

Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg har fått hela svenska folket engagerade i sin kärlekshistoria. Ända sedan förrförra sommaren, då paret själv gick ut i medierna och bekräftade att de hade en romans, har vi alla följt turerna med spänning.

Lotta Engbergs tydliga besked till Soldoktorn: Vill lämna

Det tog inte mer än drygt ett år innan de gick från att vara fullständiga främlingar till att de flyttade in ihop i en villa i Göteborg.

– Hon är aktiv, energisk och en oerhört positiv person som vaknar med ett leende på läpparna vilket jag inte har gjort på många år, har Mikael sagt om Lotta.

"Var i chock"

I en stor intervju med Hänt berättar Mikael och Lotta om hur själva flytten gick till. Det var en snabb historia.

– Jag tror mest att vi var i chock, för det gick så fruktansvärt fort. Någon timme efter Facetime-visningen la vi ett bud, sedan fick vi veta nästan omedelbart att det var klart. Det var overkligt, vi satt bara och tittade på varandra och sa: ”Jäklar, vi ska bli sambor!”, säger Mikael till Hänt.

Men detta var nog bara början på parets gemensamma husprojekt. De vill nämligen få till en utlandsflytt längre fram.

– Lotta när en dröm att köpa en lägenhet i någon spansk, pittoresk by. Det vill hon nästan mer än jag – men jag hakar gärna på, säger Mikael.

"Det är något annat som hägrar"

Det är som sagt Lotta som är den stora drivkraften bakom Spanien-drömmen. Hon älskar det varma klimatet och vill gärna fly de bittra svenska vintrarna när temperaturen sjunker alltför lågt på termometern.

– Vi vill gärna bo här, men flera år framåt finns det något annat som hägrar. Under vinterhalvåret vill jag gärna ha ett boende på varmare breddgrader, gärna Spanien. Där kan man spela golf året runt så att man kanske kan infria sitt nyårslöfte, säger Lotta.