Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engbergs bluff i Bingolotto – stor besvikelse i publiken

25 okt, 2021, 11:00 
AvIndra Nordemar

I helgen firade Bingolotto 30 år. Men under firandet blev flera i publiken besvikna när de inte fick vad de förväntat sig.

Annons
Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

I år har det gått hela 30 år sedan premiäravsnittet av Bingolotto, och det firades under lördagskvällen med ett direktsänt jubileumsavsnitt.

Men det var en detalj som tittarna in visste om, och som blev en stor besvikelse för publiken på plats.

Stora bluffen under Bingolottos 30-årsjubileum

Lotta Engberg och Stefan Odelberg är programledare för det folkkära programmet. Men så har det inte alltid varit. Flera välkända tv-profiler har varit programledare för Bingolotto genom åren. Och under den storslagna jubileumskvällen var flera av dem på plats i studion. Bland annat Lasse Kronér, Rickard Olsson och Leif ”Loket” Olsson.

Sedan Bingolottos start har liveuppträdanden av svenska artister varit en bärande del av programmet. Under 30-årsjubileet var det därför flera stora artister som intog scenen.

Bland annat uppträdde Carola Häggkvist, Mariette Hansson och rockbandet Lillasyster kvällen till ära.

Annons

Dessutom kunde tittarna även se dansbandet Vikingarna på scen – men till skillnad från de andra spelade de inte live som tittarna kunde tro.

Leif ”Loket” Olssons besvikelse över Lotta Engbergs beslut

Vikingarna med Christer Sjögren i spetsen kunde nämligen inte vara på plats i studion under lördagskvällen. De är just nu ute på turné och därför förinspelades deras uppträdande redan under torsdagen.

Även Sjögrens duett tillsammans med Lotta var förinspelad.

– Jag tror inte de märker någon skillnad, har Lotta sagt till Aftonbladet.

Nej, tv-tittarna hemma i soffan lär inte ha märkt något, då det såg ut som att gruppen var på plats under direktsändningen. Men för publiken som närvarade blev skillnaden givetvis påtaglig.

En av de i publiken som blev djupt besvikna var Bingolottos allra första programledare Leif ”Loket” Olsson, han uppskattade inte TV4:s och Lottas beslut.

– Det hade vi aldrig på min tid, säger han till Aftonbladet, och fortsatte:

– Folk kom ju hit för att lyssna på dem och titta och träffa dem, men de var inte här.

Foto: TT

Annons