Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engbergs chockbesked – bekräftar beslutet i relationen: ”Kom inte på tal”

28 maj, 2023, 13:00 
Lotta Engbergs ord om vännens frånvaro.
Annons

Lotta Engberg hittar alltid vägar att få använda sin sångröst. På sommaren vägleder hon tv-tittarna och allsångspubliken i Lotta på Liseberg, där hon levererar flera välkända svenska låtskatter.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

I år är det dessutom hennes 20:e sommar på allsångsscenen. Det kommer så klart firas ordentligt, mitt bland vilt applåderande och sångglada människor.

– Vilken fantastisk sommar vi har framför oss. Det blir ett jubileumsår av rang och alldeles extra härligt, det kan jag lova, säger Lotta Engberg.

Lotta Engberg
Lotta Engberg är snart tillbaka på allsångsscenen och Lotta på Liseberg.

Lotta Engberg comeback med ”Bettan”

Efter sommaren väntar dessutom nya äventyr för Lotta. Tillsammans med tidigare schlagerkollegan Elisabeth ”Bettan” Andreassen beger hon sig ut på en julturné i november.

Annons

Tillsammans gjorde de, och Kikki Danielsson, storslagen succé på tidigt 00-tal med gruppen Kikki, Bettan & Lotta. Trion beskrevs som en supergrupp och under sin storhetstid blev de bland annat kända för den odödliga klassikern ”Vem é dé du vill ha”.

Men samtidigt som framgångarna avlöste varandra, genomgick Kikki Danielsson en tuff tid och trion splittrades. Kvar stod Lotta och Bettan utan någon Kikki.

Kikki Danielsson, Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg
Kikki Danielsson, Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg.

Därför saknas Kikki Danielsson

Inte heller nu när det är dags för julshow är Kikki en del av äventyret. I en intervju med Expressen säger Lotta Engberg att det var den forna kollegans andra projekt som satte käppar i hjulet.

– Kikki har alldeles nyss släppt en egen biografi och en ny platta. Det kom aldrig på tal. Men vi är jättegoda vänner, säger Lotta Engberg.

– Sist jag jobbade med Kikki var för ett år sen. Då hade vi en minneskonsert. Kikki gör så bra karriär med country, säger i sin tur Elisabeth ”Bettan” Andreassen.

Kikki Danielsson
Enligt Lotta Engberg har Kikki Danielsson haft fullt upp med andra projekt.

Foto: TT

Annons