Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engbergs chockbesked om Mikael Sandström – tuffa beslutet för att stå ut

28 apr, 2024, 22:00 
Mikael Sandström och Lotta Engberg
Lotta Engberg släpper en stor bomb om sitt förhållande med Mikael Sandström.
Annons

Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg verkade vara som gjorda för varandra. I varje intervju, i varje gemensamt framträdande framstod de som extremt kära, sammansvetsade till tusen.

Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Men det har funnits en sak som legat och skavt mellan Mikael och Lotta. En skillnad som irriterat Lotta.

Lotta Engbergs bomb om livet med Mikael Sandström

Lotta har nyligen gästat Sveriges Radio-programmet P4 Country. I sällskap med programledaren Mattias Hansson bjuder hon lyssnarna på en musikalisk resa – i cowboyrockens förtecken!

Annons
Mikael Sandström och Lotta Engberg
Tänk att det är Mikael som är den store musikälskaren i förhållandet!TT

När Lotta spelar låten Den Finast Eg Veit av norska bandet Hellbillies visar det sig att den har hon inte upptäckt på egen hand. Det var Mikael som spelade låten för henne. Faktum är att det är "Soldoktorn" som är hemmets store musiknörd.

– Nu kommer jag prata en del om min sambo, Mikael. Han har öppnat upp mycket i mitt liv på många sätt. Han har älskat musik i hela sitt liv, i det tysta. Vilket jag inte gjort, för jag har njutit av musik utåt, men absolut aldrig någon gång satt på en platta hemma, säger Lotta.

Annons

Att en av Sveriges största artister är komplett ointresserad att lyssna på musik kommer självfallet som en chock. Programledaren Mattias kan knappt tro sina öron.

– Jag har haft velat ha det tyst hemma. När folk har frågat mig vilka plattor jag spelar hemma har jag sagt: ”Inga”, säger Lotta.

Lotta Engberg: "Störde mig från början"

Mikael är hennes totala motsats på den fronten. Han älskar att ha musik i bakgrunden, trots hans yrkesliv utspelat sig i undersökningsrummen – inte i konserthallarna.

Så för att stå ut har Lotta helt enkelt tvingats lära sig ett nytt sätt att avnjuta musik.

– Det är musik på där hemma, fruktansvärt mycket. Från en början störde det mig. Jag brukar analysera musiken. Men det har jag kunnat koppla bort nu, säger Lotta.

Annons