Lotta Engbergs och doktor Mikaels kärlekshistoria – hela sanningen bakom relationen

06 aug, 2021, 07:08 
AvLinus Brännström
Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström är Sveriges hetaste kärlekspar.

Han vägrade först svara på hennes invit – som han trodde var trams.
Nu är Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström det hetaste paret i Sverige och nyligen köpte de hus tillsammans.
Här är de osannolika turerna i deras kärlekssaga.

Annons
Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!
Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt.

Orden är Lotta Engbergs och hämtade från en intervju med Aftonbladet i januari 2020. Hon berättade om svårigheterna med att hitta en ny man när man har blivit lite äldre och mer bekväm.

Efter den skämtsamma inviten bröt artisten och programledaren ut i skratt – sedan sa hon:

– Tänk om han ringer. Då dör jag.

Då hade Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström aldrig träffats men de kände förstås till varandra då båda är offentliga personer.

Flera månader senare framkom det att Lotta hörde av sig till "Soldoktorn" i samband med att intervjun publicerades men att han då vägrade att svara. I en intervju med Nöjesguiden har han berättat att han ignorerade meddelandet då han "trodde det var trams".

– Sedan skrev hon till mig igen. Då svarade jag "tack vad snällt" och hörde inte av mig, berättade han för tidningen och förklarade att han bara trodde att Lotta var artig och att han inte alls tog det på allvar.

Annons

Samtidigt fick Lotta Engbergs offentliga flirt stort utrymme i tidningarna och många önskade att hon och "Soldoktorn" verkligen skulle bli ett par.

Båda de folkkära profilerna fick mängder av frågor om varandra och snart visade det sig att de hade kontakt – trots att Mikael Sandström till en början alltså var skeptisk.

– Via sms har jag haft kontakt med Lotta. Jag har fått en inbjudan till västkusten. Det kommer nog att bli av på något sätt. Klart jag blir glad. Det verkar vara en charmerande person på alla sätt och vis, berättade han i TV4:s "Efter fem".

Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärleksresa började med flirt i tidningen.

"Privat – kommer inte berätta det"

Samtidigt förklarade Mikael Sandström för Expressen att han inte tänkte prata mer om kontakterna med Lotta Engberg:

Annons

– Eventuellt nästa gång jag har kontakt med henne kommer det vara privat och då kommer jag inte berätta det.

En månad senare, i mars 2020 när Mikael Sandström var en av deltagarna i "Let's dance", lät det dock som om allt runnit ut i sanden. "Soldoktorn" berättade då i en lång intervju med Expressen att han bara såg hela flirten som en "glimten i ögat-grej".

När tidningen frågade om det fanns planer på någon vidaregång svarade han:

– Nej, det gör det inte. Men jag skulle tycka att det var roligt att gå på Liseberg och kika på hennes show, det skulle jag gärna göra. Och jag tror nog att det skulle finnas en biljett i kassan till mig, om man uttrycker sig så.

Samtidigt pratade "Soldoktorn", som levt ensam sedan hans sambo dog 2007, mycket om sin längtan efter att träffa någon och sa att han inte såg sig vara singel resten av livet – och avslöjade att det inte bara var Lotta Engberg som sänt inviter till honom.

Annons

– Jag vet inte vad som är normalt, men fem äktenskapsförslag en morgon – det är väl onormalt? Det har faktiskt hänt, sa han till Expressen.

Första dejten – efter hemlighetsmakeriet

Lotta höll under tiden en lång profil i frågan om "Soldoktorn" – i alla fall i offentligheten.

För vad ingen visste om var att Lotta Engberg och Mikael Sandström under hela våren hade en intensiv kontakt via sms och Facetime. Något som i juni 2020 mynnade ut i en första dejt.

– Jag kan berätta att det första mötet har ägt rum. Det har det. Det var alldeles utomordentligt trevligt. Vi sågs ute på en restaurang, så vi snackar en middag, berättade "Soldoktorn" för Aftonbladet men betonade att han fortfarande titulerade sig som singel även om han medgav att han var "förtjust" i Lotta.

I samma veva berättade Lotta Engberg för Expressen om att hennes initiala känsla för Mikael Sandström kvarstod.

– Han är en väldigt charmerande man, tycker jag. Jag blir alldeles fnittrig nu, sa hon till tidningen.

Annons

Under sommaren 2020 fortsatte de att träffas i hemlighet innan de i augusti till slut gav ett riktigt glädjebesked. De avslöjade då att de blivit ett par.

"Är mer än hellre Mikaels tjej. Finare kille får man leta efter", skrev hon i ett sms till Aftonbladet.

På Kristallengalan några veckor senare visade de upp sig offentligt för första gången och sedan dess har det gått snabbt.

Paret åkte på kärlekssemester till Spanien i september och de har talat ut om sin kärlek i flera intervjuer och öst komplimanger över varandra.

– Hon är extremt äkta och ärlig. Det tycker jag är ett mycket attraktivt drag. En person som man förstår och som inte är komplicerad. Hon har en sådan känslomässig bredd och tydlighet att det är oerhört lätt att vara i hennes närhet, sa Mikael om Lotta till Nöjesguiden i höstas.

På Kristallengalan förra året visade paret upp sig offentligt för första gången.

Drastiska beslutet för kärleken

När paret medverkade i "Tillsammans med Strömstedts" avslöjade Lotta också vilket sms det till slut var som fick Mikael på fall och som därmed blev den verkliga starten på deras intensiva konversation.

Annons

– Jag satt länge och fnulade på det. Jag påpekade att det var skottdagen och det är enda dagen som flickor får fria. Om mannen inte vill ska han enligt tradition köpa en sidenblus till flickan, så att hon blir fin och kan träffa någon annan, berättade hon i tv-programmet.

Mikael har också berättat om hur kärleken till Lotta fick honom att ändra sitt liv – han slutade på sjukhuset efter 35 år och lade ut sitt spektakulära hus i Hallstahammar, med inomhusgrill och pool, till försäljning.

I våras flyttade paret in i det nya hus som de köpt tillsammans utanför Göteborg.

– Vi hittade ett hus som var mycket både "Mikael och Lotta", ligger nära skogen med väldigt vacker natur omkring. Båda har ett jättestort behov av att koppla av i naturen, berättar Lotta Engberg i en ny intervju med Allas.

Att sälja sina respektive hus och köpa en ny bostad tillsammans är modigt när man bara varit tillsammans i några månader.

Annons

– Men vi bestämde oss bara för att vi ville leva här och nu, säger Lotta till Allas och passar på att kärlekshylla "Soldoktorn" ännu en gång:

– Jag trodde inte ens det var möjligt att en man skulle få plats i min vardag längre. Jag tyckte redan jag hade så mycket: Världens bästa jobb, en stor familj, många vänner och mina hundar. Men Mikael får alltid plats och han tillför något så vansinnigt i mitt liv.

Annons