Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Lotta Engbergs plötsliga beslut för Mikael – efter 4 år tillsammans

29 mar, 2024, 18:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Lotta skickar en ordentlig påskhälsning till kärleken Mikael.
Annons

Lyckotjuten ljöd över Sverige när det uppdagades att Lotta Engberg, 61, och Mikael "Soldoktorn" Sandström, 65, funnit varandra.

Det kunde varken någon av dem tro – men allt skedde tack vare en intervju som Lotta gjorde med Amelia.

Här är TV4-stjärnorna som är ett par!Brand logo
Här är TV4-stjärnorna som är ett par!

Så träffades Mikael och Lotta

Där svarade Lotta att hon var lyckligt singel, men om doktor Mikael skulle ringa skulle hon kunna tänka sig en dejt.

– Sedan hörde Lotta av sig med ett sms på självaste skottdagen den 29 februari, som ju är enda dagen på året som en kvinna enligt traditionen får fria till en man. Jag svarade ”Fortfarande ogift”, och så började vi sms:a och facetajma. Men vi träffades på riktigt hemma hos Lotta först den 5 juni 2020, berättade soldoktorn i en intervju en period senare.

Annons

"Han har berikat mitt liv"

Och tur var väl det. Mikael hade precis hunnit förlika sig med att att kärleken låg bakom honom. Likaså Lotta – som bestämt sig för att om det ska ske, ska det vara på riktigt.

– Någonstans är det så att om man har det bra så ska en partner verkligen tillföra något och berika ens liv. Det ska inte bara vara för att vara. Men det har Mikael verkligen gjort. Han har berikat mitt liv, men ändå har jag kvar det andra, sa Lotta.

Idag bor paret i en villa som heter duga på 385 kvadratmeter i Mölnlycke – med både biorum och spa-avdelning med tillhörande bastu och pool.

Lotta Engbergs påskhälsning till Mikael

Och paret verkar än idag kila stadigt. Så pass stadigt att Lotta, när hon fick frågan av Hänt vem hon vill pussa lite extra på i påsk, självklart svarar sin stora kärlek:

– Bjussiga Mikael. Mikael får min påskpuss. Det är han värd! Häromdagen bjöd han nämligen mig på en fantastisk födelsedagsmiddag. Jag ska ”vrålpussa” honom på påskafton. På påskdagen ska vi spela påskbingo!

Annons