Lotta Lundgrens relation med Erik Haag: "Jättekonstigt dubbelliv"

Programledarduon Erik Haag och Lotta Lundgren pratar sällan om sitt förhållande. Nu väljer Lotta att berätta om parets samliv i podcasten Mina vänner-boken.

Det har gått sju år sedan Historieätarna hade premiär på SVT. Programmet, där Lotta Lundgren och Erik Haag prövade på livet i olika tidsepoker, blev snabbt en succé och sändes i sammanlagt tre säsonger innan det gick i graven 2016.

Att det fanns en viss kemi mellan programledarna undgick nog ingen – och efter varsin skilsmässa blev duon också ett par privat. Men redan innan det omgärdades tv-profilerna av envisa romansrykten, framför allt efter släppet av Martina Haags omtalade skilsmässoroman Det är något som inte stämmer. 

I romanen upptäcker karaktären Petra att hennes make varit otrogen med en programledarkollega, något många tolkat som en verklighetsbaserad skildring av exmakarnas uppbrott.

En bild på programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren.

Erik Haag och Lotta Lundgren blev ett par efter sina respektive skilsmässor.

“Jag fick två egna barn och sen fick jag fyra till”

I dag pratar Erik Haag och Lotta Lundgren sällan om sin relation, även om de titt som tätt syns ihop i offentliga sammanhang. Nu väljer dock Lotta att berätta om parets samliv i Robin Berglunds podcast Mina vänner-boken.

48-åringen, som har två barn med exmaken Martin Johansen, förklarar att hon fått en ny bonusfamilj med ytterligare fyra barn – och fem hundar. För att få ihop vardagen pendlar hon mellan två olika bostäder i innerstan och skärgården:

–Jag lever ett jättekonstigt dubbelliv där jag varannan vecka, när mina barn går i skolan, bor i Midsommarkransen. Så fort på fredagen när det är klart så åker vi iväg 7-8 mil till en ö i skärgården som heter Mörkö, där Erik bor, säger hon i podcasten. 

Vill vännerna träffa Lotta gäller det alltså att pricka in veckorna då hon är i stan, eller ta sig hela vägen ut till Mörkö. Där bor “nästan ingen” och paret har inte heller några grannar. Trots det trivs programledaren ute på den ensliga skärgårdsön:

– Det är en ohyggligt vacker plats, mitt i ingenstans. Det är bara himmel, skog, vatten och åkrar. Man mår bra där. Man får vara ifred. 

Förutom barnen och hundarna delar paret även sin vardag med tusentals bin och egna höns. Erik har därför blivit något av en “djurskötare”:

– Det jobbar han som, nästan på heltid.

Kort sagt – det är en bonusfamilj som heter duga. Men att plötsligt få fler barn beskriver Lotta som något underbart:

– Jag fick två egna barn och sen fick jag fyra till. Jättejättefina barn. Jag har en flock, det är lyxigt.

Däremot är det viktigt att inte glömma bort kärleken till sin partner mitt bland alla barn. Och det är just skillnaden mellan att vara man och kvinna som Lotta beskriver som särskilt sexigt när hon svarar på frågan om hennes “mest kontroversiella åsikt”:

– Det här med könsroller. Kan inte det vara lite sexigt? Helt ärligt så förstår jag ju allt det dåliga med könsroller. Jag kan ju min historia och jag vet var det där kommer ifrån. Men när man går och lägger sig på kvällen så vill man inte göra det med sin tjejkompis. Då är det kul att en är lite starkare, och en inte är det, menar hon.

Här kan du lyssna på hela avsnittet med Lotta Lundgren i Mina vänner-boken! 

Läs mer:

Nour El Refai har blivit mamma – se den första bebisbilden

Isabella Löwengrip: “Tagit beslut som fått mig att kräkas”

Foto: Tommy Holl//Henrik Montgomery//TT