Lotta Mossberg blev ihop med kollegan – fick sparken

Lotta Mossberg blev ihop med kollegan – fick sparken

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 24?
Slå på ljud

Lotta Mossberg är kanske mest känd från “Nyhetsmorgon” i TV4, och de som hängt med från början kommer kanske ihåg att hon höll i den då nystartade kanalens första nyhetssändning. Hon var flitigt förekommande på nyheterna, och jobbade tillsammans med andra välkända TV4-profiler så som Lasse Bengtsson och Anna Lindmarker. År 2000 blev hon programledare för Nyhetsmorgon, och i tre år fick tittarna se henne i rutan nästan varje morgon.

Men, hastigt och lustigt sade Lotta upp sig och gick vidare med att bli vd för Täby galopp istället. Det var ett besked som väckte starka känslor på kanalen.

– Det var folk som både grät och såg ut som fågelholkar, men någon gång måste man kliva åt sidan, sa hon då.

Väl på Täby galopp trivdes Lotta, som varit hästintresserad privat i många år och nu fick ägna sig åt sin passion på heltid. Däremot skapade det rubriker när Stig Ahlengärd, banveterinär sedan 30 år tillbaka, fick sparken. Anledningen var att han och Lotta hade inlett ett förhållande, något som kunde uppfattas som jäv.

– Det är så fräckt att ifrågasätta Stig på det här viset. Han har en stor integritet och skulle inte låta någon påverka hans beslut. Han vill bara djurens bästa, det är därför han håller på med det här, sa Lotta till Aftonbladet i samband med uppsägningen.

Även Stig själv uttalade sig om situationen när det begav sig.

– Det finns inget konkret att ta på. Förut hade Lotta en häst som tävlade och då sa jag åt henne att hon skulle säga till när den skulle vara med i ett lopp. Så att jag inte jobbade då. Men nu har hon sålt hästen, säger han, sa Stig i samband med uppsägningen till Trav365.

Lotta fortsatte bara arbetet som vd på Täby galopp till året efter, 2009 gick hon vidare till andra uppdrag. Så småningom skulle hon gå tillbaka till journalistikens värld med rollen som programchef för SR Radio Stockholm. Det varade i två år och nu njuter hon istället av livet som pensionär!

Foto: TT