Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Louise Hoffsten om kroniska sjukdomen: ”Jag har blivit sämre”

30 okt, 2021, 15:39 
AvSimon Nilsson Larsson
Louise Hoffsten.
Louise Hoffsten lever med MS, och det har gjort under lång tid.
Nu berättar artisten att hennes sjukdom försämrats.
Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Det har gått över tjugo år sedan Louise Hoffsten diagnostiserades med den kroniska sjukdomen MS, multipel skleros. Hon var trettio år då, och har alltså levt med sjukdomen sedan dess.

”Jag har problem med att gå och använda mina händer”

Nu berättar hon att tillståndet försämrats.

– Det är bara att inse att jag har blivit sämre. Jag har problem med att gå och använda mina händer. Jag orkar inte så mycket. Varje gång man ska ställa sig på en scen tar det på krafterna. Men vad skulle jag annars göra? Därför kämpar jag på i alla fall, skapar, och försöker ha så roligt som möjligt. När det finns så mycket som är mörkt i världen, säger Louise Hoffsten i en intervju med Expressen och tillägger:

– Därför blev jag så tagen nu när Einár blev skjuten. Vad fan håller människor på med? Jag blev riktigt jävla upprörd, och det är så sorgligt. Jag känner inte till hans bakgrund. Men en så ung kille, vilket totalt slöseri. En 19-åring ska inte gå bort på det sättet.

Annons

Louise Hoffsten: ”Jag måste leva exemplariskt”

Trots sin sjukdom fortsätter Louise Hoffsten att arbeta med musiken. För ett par år sedan var Louis Hoffsten med i Så mycket bättre och då var hon tvungen att förbereda sig. Som alltid var det av yttersta vikt att hon sköter kost och motion för att inte förvärra sjukdomen.

– Jag pratade med rehab, där jag tränar, i våras för att få lite tips och råd inför inspelningen. Jag vet ju egentligen redan allt det där, hur viktigt det är med träning, sömn och rätt kost. Jag måste leva exemplariskt och undvika för mycket alkohol för att må bra, så jag förberedde mig som om jag skulle springa ett maraton fram och tillbaka innan jag åkte till Gotland. För att kunna orka och palla med, säger hon i en intervju med Måbra inför programmet.

Foto: TT

Annons