Loulou Lamottes svåra kamp – tvingades till operation

04 feb, 2023, 02:00 
https://image.svenskdam.se/larsa2.jpg.jpg?imageId=7273048&x=28.571428571429&y=9.3632958801498&cropw=60.606060606061&croph=52.238805970149&width=1318&height=1318
Lars Johansson
Loulou Lamotte har i hela sitt liv fört en hård kamp.
Till slut gick det inte längre och hon tvingades till en operation.
– Jag hade konstant ont i ryggen och svettades som en gris, har hon berättat.
Annons

Det finns en hel del att leva upp till då Loulou Lamotte, 41, nu ställer upp solo i Melodifestivalen med ”Inga sorger”. Hon har hittills haft en imponerande karriär.2008 blev sångerskan uttagen till TV4:s ”Idol” där hon slutade topp tio.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

2019 kom det stora genombrottet då Loulou Lamotte som en av tre medlemmar i The Mamas körade bakom John Lundvik då han vann Melodifestivalen med ”Too late for love” och slutade femma i Eurovision song contest.Året efter ställde trion upp själva och vann finalen i Friends arena med ”Move”. Då blev det dock inget Europaäventyr på grund av pandemin. 2021 blev The Mamas sedan trea I Melodifestivalen med ”In the middle”.

Men den imponerande schlagersviten till trots är inte allt bara guldkonfetti och rosa ballonger i Loulou Lamottes liv. Hon har sedan sedan unga år fört en kamp gällande den egna hälsan och måendet. Och fått utstå hån och gliringar.

Annons

– Egentligen har jag haft bra självförtroende på det sättet att jag sagt ifrån och särskilt om någon behandlats orättvist på något sätt. Men jag har aldrig riktigt satsat på mig själv riktigt förut, har Loulou Lamotte berättat för Allas.

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag är ganska skygg, det var jag redan som barn. Jag tyckte det var obekvämt att gå till matsalen där det vimlade av barn, kände mig väldigt lätt uttittad. Det är fortfarande jobbigt för mig, sånt där.

The Mamas, Ash Haynes, Loulou Lamotte & Dinah Yonas Manna Svenska Hjältar-galan, Cirkus i Stockholm, 2021-12-06.Foto: Karin Törnblom / TT / Kod 2377 * * * EXPRESSEN OUT * *

Loulou Lamottes tuffa kamp: "Känsloätare"

Loulou Lamotte har själv berättat att hon från elva års ålder gick upp tio kilo per år. Varje gång hon som vuxen försökte tappa i vikt gick hon upp minst lika mycket igen.

– Jag är en känsloätare, så jag dövar ju jobbiga saker med mat och firar på samma sätt. Jag har aldrig räknat kalorier, men har ändå ätit ganska bra – bara alldeles för mycket, har hon sagt till Allas.

Annons

– Jag har alltid fått höra ”Du hade varit så fin om du bara gick ner några kilo” eller ”Killar gillar inte tjocka tjejer”. När man hört sånt tillräckligt många gånger så tror man på det. Det konstiga är ju att jag älskar att stå på en scen, jag som egentligen mest gillar att gömma mig. Men där får jag vara en outsider. Jag är min röst, ingenting annat.

LouLou Lamottes insikt – valde att agera

Året efter hennes ”Idol”-medverkan 2009 gjorde Loulou Lamotte en gastric bypass-operation.

– När jag var som störst hade jag konstant ont i ryggen och svettades som en gris för minsta lilla. Till slut kände jag att ”nu jäklar är det dags att göra något åt ­saken!”. Det hade med hälsan att göra, inte utseendet, har hon berättat för Aftonbladet.

LouLou Lamotte berättar öppet om sin hälsokamp – som tillslut ledde till en operation.

2017 ställde Loulou Lamotte upp i ”Biggest loser VIP”, där hon slutade tvåa efter Anna Book. Den Melodifestivalen-aktuella sångerskan håller nu fast vid sina dagliga promenader, har dragit ned på kolhydraterna och har börjat med spinning.

Annons

– Tiden på slottet var det bästa jag gjort. Det förändrade allt – min hälsa är superbra nu. Det var något jag gjorde för bara mig själv. Annars tycker jag att jag gör saker för andra hela tiden: för en pojkvän, barnen, hemtjänsten… Detta var bara, bara för mitt eget bästa, vilket var så värdefullt för mig, har hon sagt till MåBra.

Annons