Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Love is blind-deltagaren bedrövad efter bilderna i tv: "Gör mig ledsen"

18 jan, 2024, 13:00 
Louise Wibergh Lenti

Känslorna är många och stora kring det nya succéprogrammet.

Annons
5 svenska kändisar som har varit ett par!Brand logo
5 svenska kändisar som har varit ett par!

Den 12 januari slog den ner med buller och brak på Netflix. Nu har realityserien Love is blind Sverige blivit en stor snackis – inte bara i Sverige utan även utomlands.

Under onsdagen kom nyheten att programmet letat sig in på den globala topp 10 listan över mest sedda (icke-engelsktalande) serier på Netflix i hela världen.

Med denna typ av popularitet kommer en mängd reaktioner och åsikter från både publik och medverkande...

Vad går det ut på?

Love is blind kommer ursprungligen från USA men har nu letat sig in i Europa. 16 män och 16 kvinnor dejtar varandra i hopp om att hitta sin sanna kärlek och gifta sig vid programmets slut.

Det lilla kruxet är att de inledningsvis sitter i varsin "kapsel" när de dejtar och är åtskilda med en vägg. De får med andra ord enbart förlita sig på personens röst och personlighet. Först efter att någon friat till den andre får de ses för första gången. Därefter får paren undersöka om det finns någon fysisk attraktion, prova på att leva tillsammans och introducera varandra till vänner och familj. Till sist står de vid altaret och måste bestämma om kärleken är blind – ska de gifta sig och leva lyckliga i alla sina dagar eller gå skilda vägar?

Annons

Programledare är Jessica Almenäs som följt programmet sedan det hade premiär i USA.

"Det känns fantastiskt att jag nu får möjligheten att vara värd för den svenska versionen och finnas där för att stötta våra modiga deltagare. För en hopplös romantiker som mig är det ett drömjobb" har Almenäs sagt i ett pressmeddelande.

Jessica Almenäs, Love is blind Sverige
Jessica Almenäs är programledaren för Love is blind Sverige.

Starka reaktioner

Hittills har det släppts fyra avsnitt av det populära programmet och reaktionerna har inte låtit vänta på sig! Interaktionerna mellan deltagarna har väckt diskussioner och argumentationer på Tiktok, Instagram, Facebook och i diverse fikarum. Åsikterna är många och starka.

Ett av paren som väckt uppmärksamhet är ekonomen Meira Omar, 30, och den finansiella rådgivaren Oskar Nordstrand, 32. De hittar varandra i kapslarna och väljer att förlova sig.

Annons

När de väl får se varandra blir Oskar golvad av Meiras utseende medan Meira var lite mer osäker. Hon säger att hon inte brukar träffa killar med chinos och seglar-stil och dejterna utanför kapslarna är minst sagt stela.

Love is blind, Meira Omar, Oskar Nordstrand
Oskar Nordstrand och Meira Omar förlovade sig utan att ha sett varandra.

Det tittarna inte fick se

I ett inlägg på Instagram går nu Meira Omar ut med kritik till Netflix och menar att hennes och Oskars historia inte alls återspeglas i de avsnitt vi hittills fått se av programmet.

"Det gör mig ledsen att alla timmars dejtande med Oskar i kapslarna och också på Cypern har klippts bort och hårt redigerats till några minuter av dramatik och obekvämlighet och inget mer”, skriver Meira.

Hon erkänner att hon kände en osäkerhet och rädsla i situationen med tanke på att ett äktenskap stod på spel men att hon samtidigt hade en stark magkänsla och tillit till att det var värt att fortsätta experimentet.

Annons

"Vi delade så många vackra dejter och hoppfulla samtal om framtiden som ni aldrig fick se" skriver hon.

Även Oskar Nordstrand gick ut och delade sina tankar i en story på Instagram. Han är också skeptisk till den klippning som gjorts i programmet.

”Hur Meira besvarade mina känslor visas tyvärr inte, vilket gjordes med både ord och gåvor." skriver han.

Vidare berättar han att det blev en stor kontrast för deltagarna från att ha varit ensam i en kapsel till att plötsligt omges av kamerateam och mängder av människor. Han menar att en pressad och stel stämning är rätt naturligt.

"Men även här delar jag och Meira flera otroligt fina stunder tillsammans. Även det har man valt att inte visa. Jag hade önskat att tittarna fick uppleva en bättre balans mellan det vi bondade över samt de utmaningar vi ställdes inför. Nu är tyvärr narrativet väldigt tiltat åt det senare”, skriver Oskar.

Foto: Rickard Aronsson, Robert Eldrim, Johan Paulin/Netflix / Instagram

Annons