Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Luuk och Lindström plockas bort efter bilderna i SVT

26 jan, 2024, 18:30 

Nu försvinner På spåret från tv-rutan.

Annons

Kristian Luuk och Fredrik Lindström tackade ja till uppdraget som ny programledarduo för På spåret 2009. Sedan dess har de varit kvar och försett tittarna med spännande resmål och frågor.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Med tiden har de blivit rejält varma i kläderna och många kan inte ens tänka sig ett På spåret utan Luuk och Lindström som ledare i det omåttligt populära frågesportprogrammet.

I kväll, fredagen den 26 januari, tar årets säsong slut och programledarna kommer än en gång behöva tacka för sig.

Annons
Fredrik Lindström och Kristian Luuk
Fredrik Lindström och Kristian Luuk har avverkat en ny På spåret-säsong.

Framtiden oviss för Luuk och Lindström

Om vi kommer att få se programledarduon även nästa säsong är oklart. Inför fjolårssäsongen var Kristian nämligen på det klara med att både han och Fredrik närmade sig slutet.

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa, sa Kristian Luuk till TT och fick frågan hur tittarna i så fall skulle reagera på det trista beskedet:

Annons

– Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var. Vi fick en hel del handskrivna hatbrev, men redan efter några veckor kom det ett brev där det stod: ”Det här är mitt andra brev och jag ber om ursäkt för det första, ni är ju riktigt bra!”

Vill ha kvar Luuk och Lindström

Ska man tro Kristian Luuk har han och Fredrik Lindström alltså inte så många säsonger kvar innan det är dags att kasta in handduken. DN:s tv-kritiker Johan Croneman tror dock det dröjer ett tag till:

Annons

”Vi får väl anta att Luuk och Lindström kommer hålla sig kvar i rälsen tills pensionen (inte så långt borta!). Men sedan då? Vilka blir deras efterträdare? Så fort jag får några namn i huvudet grips jag av djävulsk ångest? Klarar ”På spåret” verkligen två nya programledare?”, skrev han i en krönika förra året och fortsatte:

”Jag tror det är över då, ja om inte Hanna Hellquist och Ina Lundström är sugna, förresten. Det kan ju faktiskt inte gå fel. Glöm inte var ni läste det först”.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk
Fredrik Lindström och Kristian Luuk.

Foto: TT

Annons