Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lyckan för Lasse Holm – trots fruns tillsägelse: "Lugna ner dig, gubbjävel"

22 feb, 2024, 19:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Lasse Holm står sällan stilla!
Annons

Det är svårt att tro att Lasse Holm fyller 81 i år.

Han har fullt upp med Göta Lejon-premiären av schlager-musikalen "De e det här vi kallar kärlek" – och har inga planer på att sakta ner.

5 saker du inte visste om Lasse Holm!Brand logo
5 saker du inte visste om Lasse Holm!

Lasse Holms musikal har premiär på Göta Lejon

I en intervju med Svensk Damtidning berättar låtskrivaren, artisten och programledaren om nerverna inför Stockholmspremiären den 26 september.

– Det känns fantastiskt. Jag har ju varit på Göta Lejon idag och tagit bilder och pratat med Göta Lejons management. Och de är så förväntansfulla. De tror att det här är helt rätt för Göta Lejon i höst, inleder Lasse.

"Jag flyger på moln"

Musikalen har redan varit i full rulle i Malmö med 70 föreställningar – en "all time high", som Lasse själv beskriver det.

Annons

– Jag har fått så mycket sms och mail från vår publik som har sagt att det här behövde jag just nu. Gud, jag flyger på moln. Alltså, det är en sån underbar föreställning med en låtskatt som är unik, tycker jag.

Musikalen har hela fem decenniers hits som finns begravda i svenska musikarkivet. Lasse menar att det inte finns någon annan musikal, förutom Björn och Bennys "Mamma Mia", som kan mäta sig med "De e det här vi kallar kärlek".

Tog 30 år innan musikalen blev verklighet

Det skulle dock dröja 30 år innan musikalen fick flytta in på teaterscenen. Redan 1985, samma år som Lasse vann Melodifestivalen som låtskrivare till Carola Häggkvists "Främling", började planerna smidas.

Efter en rad telefonsamtal med låtskrivare, regissörer och andra branschstjärnor började tre års arbeten med manus, casting och allt däremellan.

Annons

Ica-Sebastian debuterar som artist

En av de mest otippade personerna som en roll gick till är Magnus Skogsberg – mer känd som Sebastian i Ica-reklamerna.

– Ja, han debuterar ju som musikalstjärna. Han gjorde en entré som sångare, han har aldrig varit sångare. Han har ju varit stylist och en massa andra grejer. 48 år gammal började han sjunga. Och han gör det så fantastiskt bra, berättar Lasse för Svensk Damtidning.

Publiken kommer även få se en mer scenvan karaktär, nämligen Melodifestivalen-aktuella Elisa Lindström. Hur är det att jobba med två personer som innehar så olika erfarenheter?

– Hon är ju verkligen från barnsben en musikmänniska. Det var ju inte Magnus, men det är så kul att se deras möten.

Johanna ”Dotter” Jansson om första tiden som mamma: ”Jag vill bara...”Brand logo
Johanna ”Dotter” Jansson om första tiden som mamma: ”Jag vill bara...”

Fruns tillsägelse: "Lugna ner dig, gubbjävel"

Det är en exalterad Lasse Holm som talar i telefonen. Och en sådan energi kanske behövs, men faktum är att han egentligen skulle ut på ytterligare en vårturné – något hans fru satte stopp för.

Annons

– Nu får du lugna ner dig, gubbjävel, citerar Lasse.

Sa hon så?

– Ja, faktiskt. Jag är ju för fan 80 år gammal. Och jag bara kör. Jag har inget stopp. Så jag behöver en sån här klok, underbar kvinna som kan ta mig i kragen och säga "sätt dig ner nu och andas".

Lasse Holm inför premiären av Diggiloo

Och lite lugn och ro hinner han med. I intervjun berättar Lasse att han åker ner till Spanien för att "slicka såren", vila upp sig och spela golf.

Men sedan drar det igång igen – till energiknippet Lasses stora glädje.

– Och sen ska vi ladda för Diggiloo 4 juli. Och hela Diggiloo-gänget kommer ner till mig, den kreativa gruppen. Vi ska sitta och jobba en vecka. Och sen ska jag jobba med mina egna föreställningar, för jag har 20 jobb i sommar. Och sen är det musikalen som gäller på Göta Lejon. Så det är så kul just nu.

Annons