Lyckobeskedet till Isabella Löwengrips nya pojkvän

isabella löwengrip erik selin

I somras visade Isabella Löwengrip upp sin nya kärlek i Saint-Tropez. En framgångsrik fastighetsmagnat som är god för minst 22 miljarder kronor.

Affärskvinnan Isabella Löwngrips, 28, kärleksliv har varit ett hett samtalsämne de senaste månaderna. I mitten av juli besökte hon nämligen Franska Riverian tillsammans med finansmiljardären Erik Selin, 52. Paret visade upp sin kärlek i lyxiga Saint-Tropez där de gick hand i hand och gav varandra ömma blickar. Erik Selin är en av landets rikaste män och återfinns på plats 1 008 på Forbes lista över de rikaste i världen. Han har en rad affärsmässiga succéer i bagaget och nu verkar det som att han är på väg att lyckas med ännu en.

Isabella Löwengrip visade upp nya kärleken i Saint-Tropez

I programmet EFIN Börslunch, där Erik Selin intervjuades av Petra Bergman under torsdagen, berättar fastighetsmagnaten att han är på väg att sätta ett nytt bolag på Stockholmsbörsen. Före årsskiftet räknar han med att notera K-fastigheter, som han äger tillsammans med grundaren Jacob Karlsson. 

Det kommer att bli en fantastisk aktie. Köp och behåll den i tio år bara, säger Erik Selin.

Duon kontrollerar hälften av aktierna var och kommer att sälja i samband med noteringen, fortsätter Erik Selin att berätta.

Som det ser ut nu är tidsplanen satt till slutet av november, även om man inte kan veta helt säkert.

Beståndet i bolaget ligger redan i dag på omkring fyra miljarder kronor. 

Den 22 maj skickade Erik in skilsmässoansökan och efter anmodan från Göteborgs tingsrätt kom exhustruns Jennie Selins ansökan också in till domstolen. Till skillnad från Isabella, som delar sin tid mellan Stockholm och New York, har Erik sin bas i Göteborg. Han är god för minst 22 miljarder kronor och äktenskapsförordet gjorde att han fick behålla förmögenheten vid skilsmässan.

Erik gjorde sin första fastighetsaffär i spåren av fastighetskrisen – i början av nittiotalet. Han valde då att förvärva ett flerbostadshus i Ängelholm och fortsatte sedan att köpa bostadsfastigheter i främst Skåne och Göteborgsområdet. Han är även huvudägare för börsbolaget Balder.

Ja, entreprenörsandan och stor affärsskicklighet är egenskaper som Isabella och Erik delar. Förra året utsåg tidningen Veckans Affärer Isabella till näringslivets mäktigaste kvinna och hon driver bland annat de framgångsrika företagen Löwengrip Beauty AB och Löwengrip Invest AB.

Nyligen köpte Isabella en villa på Lidingö i Stockholm för 26,5 miljoner kronor. Där bor hon tillsammans med barnen Gillis och Sally, som hon har tillsammans med exmaken Odd Spångberg. De skilde sig år 2017.

Foto: TT, Twitter