Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

MacKenzie – 3 rikaste kvinnan efter världens dyraste skilsmässa

20 apr, 2019, 08:00 
Agneta Nisbeth
Jeff Bezos och McKenzie
Det kan löna sig att skilja sig från världens mest förmögne man, Amazons grundare Jeff Bezos. Han exhustru har nu blivit världens tredje rikaste kvinna.
Annons

Nu är skilsmässan klar mellan världens rikaste man Jeff Bezos, 55, som startade företaget Amazon, och hans hustru sedan 26 år tillbaka, MacKenzie Bezos, Och det blev inte en billig affär för Jeff som visade sig vara otrogen med tv-stjärnan Lauren Sanchez.

Efter att skilsmässouppgörelsen blev klar kan MacKenzie, 48, andas ut. Jeff delade med sig av parets gemensamma Amazon-aktier och hon fick 25 procent medan maken behöll 75 procent och behåller dessutom rösträtten för hela bolaget.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Jeff Bezos hustru

Denna separation har nu kvalificerat sig in på listan som Världens dyraste skilsmässa, på andra plats ligger Alec och Jocelyn Wildenstein, på tredje plats Rupert och Anna Murdoch.

Världens dyraste skilsmässa

Hennes del av aktierna är värda runt 35 miljarder dollar. En helt ofattbar summa som också gör henne till världens tredje rikaste kvinna, eller nummer 26 på listan med både män och kvinnor.

Exmaken ligger fortfarande överst, hans förmögenhet ligger nu på 110 miljarder dollar.

Jeff Bezos McKenzie

MacKenzie skriver själv om skilsmässouppgörelsen:

– Är tacksam över att ha slutfört processen med att upplösa mitt äktenskap med Jeff, med stöd av varandra och alla som så vänligt nog har hört av sig till mig. Jag ser fram emot nästa fas där vi är föräldrar och vänner.

Annons

Exakt vad hon har på gång nu vet vi inte, men kommer i alla fall att ha alla pengar i världen för att kunna genomföra det!

– Tacksam för det förflutna samtidigt som jag ser fram emot vad som kommer nu, mina egna planer, skriver MacKenzie också.

Även Jeff kommenterar skilsmässouppgörelsen med att också prisa sin exhustru och berätta hur tacksam han är att hon stöttat honom under processen som pågått sedan det blev känt att han varit otrogen. Däremot säger han inte ett ord om orsaken till att detta trassel, älskarinnan Lauren Sanchez, som ni ser på bilden här nedan.

Lauren Sanchez

Några menar att Lauren, som själv varit gift under affären, nu är på väg att slutföra sin skilsmässa. Andra säger att Jeff fått nog av Lauren sedan det uppdagats att det lär ha varit hennes egen bror som sålt nyheten om deras kärlekshistoria till pressen. Tiden får väl utvisa vad som stämmer bäst.

Annons

– Jag är så tacksam för att mina vänner och familj har hört av sig med uppmuntran och kärlek, det betyder mer än vad ni förstår. Mest av allt, MacKenzie. Hon har varit en extraordinär partner, allierad, och mamma. Hon är påhittig, briljant och kärleksfull. När vår framtid nu kommer vet jag att jag alltid kommer att lära av henne, skriver Jeff Bezos.

Det forna paret har fyra barn tillsammans, tre söner och en adopterad dotter från Kina och de har under åren gjort allt för att barnen ska få en så normal uppväxt som möjligt.

Foto: TT

Läs även:

Annons