Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine och Jonas på slottsbröllop

29 aug, 2007, 12:01 
Agneta Nisbeth
Annons
prinsessanmadeleine_jonas

Lyckliga och nygifta! Charlotte König och Johan Hellström.

Ett medeltida slott, en djup vallgrav, hästar och en livs levande prinsessa. Ja, visst var det sagolikt när prinsessan Madeleines väninna Charlotte König stod brud på Österlen!

Alla var där! Hela den unga societetsgräddan trängdes i kyrkbänkarna i Tosterups vitkalkade 1100-talskyrka, från prinsessan Madeleine till Jan Stenbecks doldisdotter Sophie ”Fiffi” Stenbeck – som dagen till ära var tärna!

Solen sken på de uppsluppna ynglingarna i frack och de unga vackra damerna med hängande hårsvall, kulörta klänningar och glada leenden. Prinsessan Madeleine var klädd i en rosa, axelbandslös, böljande chiffongklänning och hennes blonda hår ringlade nedför de brunbrända skuldrorna. Det var inte konstigt att Jonas gav henne förälskade ögonkast! Och just när de passerade böjde han sig fram och viskade:

Annons

– Älskling!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kompisarna peppade brudgummen

Prinsessan och bästisen Louise Gottlieb följdes åt in i kyrkan. Deras kavaljerer, Jonas Bergström och Gustav Thott, tog sig an den smått nervöse brudgummen Johan Hellström och ställde sig i en ring tillsammans med marskalkarna. De lade armarna över varandras axlar som inför en fotbollsmatch och peppade brudgummen under hans sista skälvande sekunder som ungkarl.

På andra sidan muren, mellan kyrkan och Tosterups slott, stärkte samtidigt de fyra tärnorna bruden inför hennes livs ögonblick med glada tillrop. Louise König (brudens äldre syster), Caroline Leksell, Lisen Skarborg och Sophie Stenbeck bar alla crèmegula klänningar med svarta rosetter om midjan, och också söta Natalie ”Nattis” Rosta bar ljust gult. Hon sjöng Ted Gärdestads romantiska ”För Kärlekens Skull” för brudparet och fick en öm lycka-till-kyss på kinden av sin pojkvän Dag Werner. Det var han och Natalie som hösten 2002 sammanförde prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Annons

Kärleksröda rosenblad

Kyrkporten stod på vid gavel under hela vigseln. Framme vid altaret fanns två rörda, unga människor, som just lovat att leva med varandra livet ut. Bröllopsgästerna stämde upp i psalm 289, och i samma ögonblick som sången letade sig ut genom den öppna träporten, sken solens strålar in genom fönstren på den lilla 1100-talskyrkan.

Så spelades utgångsmusiken ”A Trumpet Voluntary” upp och gästerna radade upp sig längs den smala grusgången. Stilige Jonas Bergström, som gick ett par steg bakom Madeleine, hastade ikapp och ställde sig bredvid sin prinsessa, som vant hakade i Jonas arm.

Vilka klänningar!

Gästerna var så många att det blev trångt på kyrkbacken. Madeleines nära väninnor Tintin Rosén, Stephanie av Klercker och Veronica Arph kastade röda rosenkronblad över brudparet och de ljuva pastellklänningarna skimrade i solljuset.

Skådespelerskan Jenny Ulving svepte förbi i mörkblå chiffong och prinsessväninnan Michaela Rothstein strålade i lila med glittrande stenar. Hon hade designat sin egen klänning, och det med bravur!

Annons

Till vardags är hon en kvinnlig ”Daniel Westling” på tjejgymmet Form och Figur i Täby.

Skål och grattis!

Så åkte de nygifte iväg den korta vägen till Tosterups slott i en vagn dragen av de båda shetlandsponnyhästarna Grace och Grissly från Kivik. Bruden hade en vit slöja i spets över det mörka håret och en gräddvit klassisk klänning med knappar i ryggen. I handen höll hon ett helt fång champagnefärgade rosor.

Bröllopschampagnen intogs i slottsparken, och en stund senare begav sig sällskapet småpratande över vindbryggan och in genom slottsvalvet. Den utsökta bröllopsmiddagen serverades en trappa upp i slottsflygeln. Vita linnedukar täckte de runda och avlånga borden och de mörka träbjälkarna i taket bidrog till att skapa en gemytlig atmosfär. De 120 gästerna intog en delikat trerättersmeny och dansen fortsatte länge i den ljumma sommarnatten. Natten tillbringade prinsessan Madeleine och hennes Jonas i det exklusiva lanthotellet ”Mötesplats Österlen”, fem byar bort.

[smooth=id: 158; width:430; height:600; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Charles Hammarsten

Annons