Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Madeleines kompis Sofi Fahrman får nytt prestigeuppdrag

04 dec, 2018, 13:00 
AvErika Svernström
Sofi Fahrman är en av prinsessan Madeleines vänner och finns alltid med på Chris och Madeleines barndop och stora sammankomster. Nu är Sofi tillbaka i Sverige efter många år utomlands. Och parfymhuset Escada har fått upp ögonen för den företagsamma modejournalisten.
Annons

Hej Sofi Fahrman som blivit ambassadör i världskampanjen för doften Escada Celebrate Life. Hur kommer det sig?

– Det är jättekul men absolut inte något som jag hade räknat med. Inte i min ålder och inte utan att vara fotomodell. Men de vill ha en story som budskap och inte bara ett snyggt ansikte.

Sofi Fahrman blev känd som modejournalist, skriver chiclitböcker, driver en podd och är parfymambassadör.
Sofi Fahrman blev känd som modejournalist, skriver chiclitböcker, driver en podd och är parfymambassadör.

Varför tror du att de valde dig?

– Parfymens koncept är att sprida glädje och att hylla livet. Jag stämde väl in där. Jag är en nyfiken person som vill ta vara på de små stunderna i livet, saker som ger energi.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Förr var det mycket party och resor. Men i dag vill jag vara nära familj och vänner. Man behöver inte göra något märkvärdigt, det är viktigt att bara vara tillsammans.

Vad ger dig energi?

Annons

– Ja, jag firar så ofta det bara går. Istället för att fira när boken är klar firar jag delsegrar, som efter ett kapitel istället för hela boken. Man kan ta det där fina vinet på tisdagen istället för att vänta till fredag.

– Jag ordnar ibland middagar och låter två stolar vara tomma. Sedan bjuder jag in två för gruppen hemliga gäster för att skaka om lite. Det blir oftast roligare då, många har sina fasta gäng som de alltid träffar. Det är kul att röra runt i grytan lite. Annars tycker jag om att fira och njuta av det lilla.

Hur gör du för att leva fullt ut?

– Jag är inte den man sitter och fikar med, jag tar med folk på en aktivitet. Vi åker skidor, båt eller bara går ut. Sedan umgås jag med min dotter, skriver en bok, fixar härlig frukost och hoppas att det lämnar lite energi efter sig.

– Jag var exempelvis och åkte skidor med en extremskidåkare för ett tag sedan och på hans skidspetsar stod det ”Live a little”. Så härligt! Sån vill jag vara! Jag tycker att det är coolt med folk som lever fullt ut, som lever sin dröm så det syns och märks.

Sofi är även nära vän med prinsessan Madeleine. Här är Sofi och hennes pojkvän Filip Engelbert på bröllop, Madeleine går precis bakom.
Sofi är även nära vän med prinsessan Madeleine. Här är Sofi och hennes pojkvän Filip Engelbert på bröllop, Madeleine går precis bakom.

Vilka dofter inspirerar dig personligen?

– Den där krispiga doften som finns i skärgården, i det yttre havsbandet. Jag har spenderat hela sommaren i den yttre skärgården och har så många barndomsminnen därifrån. För mig finns inget bättre ställe och jag älskar doften av hav.

Annons

Vad tycker du om doften Escada Celebrate Life?

– Jag tycker att den doftar så fint, fruktigt och blommig. Och även om bilden på mig och parfymen utstrålar sommar så kan jag säga att det var i december den togs, på en gräsmatta mitt i Paris.

Sofi Fahrman bredvid parfymbilden som togs i ett decemberkallt Paris.
Sofi Fahrman bredvid parfymbilden som togs i ett decemberkallt Paris.

Vilka är dina bästa hälsotips?

– Under senare år har jag lärt mig att det inte finns några “quick fixes”. Det handlar om att äta rätt, träna mycket och att sova. Man får inte börja rucka på det. Träning ger ju energi, utan det faller allt. Jag bokar in träning i kalendern, det är lika viktigt som alla andra möten jag har. Det är bara så jag får ork.

Nyfiken på Escada Celebrate Life? ANNONS Läs mer och köp här.

Läs mer:

Foto: TT, IBL, Escada

Annons