Magdalena Anderssons okända son går till attack – påhoppet inför alla

Magdalena Andersson och Björn Friberg

Magdalena Anderssons son Björn Friberg stod för en offentlig attack.

Slå på ljud

Magdalena Andersson blev igår vald till Socialdemokraternas nya partiledare på kongressen i Göteborg. Om även riksdagen godkänner henne, så kommer hon att bli Sveriges första kvinnliga statsminister.

Det innebär att även Magdalenas familj kommer att hamna i fokus. Den nya S-ledaren är gift med Richard Friberg, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan. De träffades på nämnda lärosäte när de pluggade ekonomi tillsammans, och bröllopet ägde rum 1997.

Magdalena Anderssons okända son till attack inför alla

Detta berättade Magdalena om när hon intervjuades av Svensk Damtidnings reporter Anna von Koch.

– Richard är min själsfrände och står för väldigt mycket trygghet i mitt liv. Och så har vi väldigt roligt tillsammans, säger Magdalena i vår intervju.

– Det underlättar ju när båda helst vill hänga ute i naturen och prata ekonomisk politik. Vi är ”a match made in heaven”.

Magdalena och Richard har två barn, en son och en dotter. Sonen Björn Friberg är också politiskt engagerad, även om han inte har samma offentliga roll som sin mamma. Han beskriver sig själv på Twitter som "antagligen definitionen av gråsosse, och lite av en flygnörd".

Det märks att Björn har en spetsig humor. I hans flöde kan man se att han retweetade ett skämt som Stefan Jovanovic, organisationsombudsman på SSU i Stockholm, drog när Ulf Kristersson misslyckades i sina försök att bilda regering under sommarens regeringskris.

"Får man säga att Ulf Kristersson var en man kort?", skrev Stefan då.

Ett elakt skämt – men tydligen ett som föll Björn i smaken.

"Det är fantastiskt roligt att ha barn"

I intervjun med Svensk Damtidning tryckte Magdalena på att hon har en väldigt utpräglad "kompisrelation" med sina barn.

– Familjen är en trygg och rolig plats. När jag var yngre förstod jag inte hur fantastiskt roligt det är att ha barn, men jag älskar verkligen att umgås med dem, att ha våra middagsdiskussioner, gå långa skogspromenader eller bara kolla på Rapport tillsammans, säger Magdalena.