Magdalena Anderssons privata kärleksavslöjande med maken

Magdalena Andersson och Richard Friberg

Foto: TT/WIktor Szymanowicz/NurPhoto/Shutterstock

Nu avslöjar statsministern detaljer om relationen med maken...

Nuförtiden är våra politiker mer privata än någonsin, och det är inte ovanligt att våra folkvalda makthavare delar med sig av både det ena och det andra. Och Sveriges statsminister Magdalena Andersson är inte sämre själv!

5 saker du inte visste om Magdalena Andersson
0:40

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Magdalena Andersson

(0:40)

Slå på ljud

När hon gästade programmet Partitempen passade hon på att dela med sig om ett riktigt kärleksavslöjande tillsammans med maken Richard Friberg.

Kritiseras av Steffo

Partitempen är influeraren och programledaren Margaux Dietz egna satsning inför det stundande valet. Det tacklar politik på ett lite annorlunda vis, och riktar sig till de lite yngre, inte minst förstagångsväljare.

Programmet sänds på Youtube, och Margaux bjuder in varje partiledare för ett lite mer avslappnat samtal som varvar allvarliga ämnet med lättsamma lekar. Det kan låta problemfritt, men Margaux Dietz har kritiserats för programmet av ingen mindre än Steffo Törnquist.

Han menade nämligen att det kunde tyckas vara olämpligt att en av gästerna hon intervjuar är Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch – eftersom hon och Margaux är nära vänner. Ett påstående som minst sagt ledde till dålig stämning i Nyhetsmorgon-studion...

Avslöjandet – från statsministern

Självklart har också Socialdemokraternas partiledare tillika vår statsminister gästat Margaux program. Då väljer hon att avslöja spännande detaljer om makens Richards frieri...

I segmentet "Bu eller Bä", där Magdalena logiskt nog ska ge sin åsikt om olika ämnen frågar Margaux vad hon tycker om Zimbabwe.

– Alltså, som land: Bä! Sen finns det saker i Zimbabwe som kan bli bättre, svarar Magdalena.

– Jag har hört att din man friade till dig där, frågar Margaux Dietz.

– Ja, ja... säger Magdalena och ler lurigt.

– I en het källa i Zimbabwe. Så det är jätte"bä" på det, säger hon.

Magdalena och maken Richard Friberg har varit gifta sedan 1997, och hon berättar att frieriet ägde rum ett par år tidigare. Paret hittade varandra i skolan, närmare bestämt på Handelshögskolan, och det slog gnistor! I dag har Magdalena och Richard två barn tillsammans och bor i Nacka utanför Stockholm.

Magdalena Andersson och maken Richard Friberg

Magdalena Andersson och maken Richard Friberg uppklädda till tårna på Nobelfesten 2018.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT