Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Magdalena Anderssons utskällning av Jenny Strömstedt efter sändning – TV4 tvingas kliva in

14 jun, 2023, 09:00 
Magdalena Andersson och Jenny Strömstedt
Magdalena Andersson har riktat hårda ord mot Jenny Strömstedt efter debatten i TV4.
Annons

Magdalena Andersson och Jenny Strömstedt är väldigt bekanta med varandra vid det här laget. Jenny brukar hålla i partiledardebatterna när de sänds i TV4, och hon får ofta beröm för sin trygga hand och stora kunskap.

Men Magdalena Andersson var inte nöjd efter gårdagens debatt – milt uttryckt. Hon har skällt på Jenny via Expressen, och anklagat henne för att gå statsminister Ulf Kristerssons ärenden.

Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Magdalena Andersson skäller ut Jenny Strömstedt

Magdalena Andersson och Jenny Strömstedt
Magdalena Andersson var inte nöjd med Jenny Strömstedt!

Vid ett tillfälle kom debatten in på frågan om utsläpp, och Jenny ställde en hård fråga till Miljöpartiets Per Bolund. Hon frågade om den förra regeringen, den rödgröna, borde "haft fler verktyg än bara reduktionsplikten".

Annons

Enligt Magdalena Andersson var frågan ställd på ett sätt som fick det att låta som att Jenny använde sig av Ulf Kristerssons verklighetsbeskrivning.

– Det var väldigt konstigt. Det var precis det som Ulf Kristersson hade sagt, som jag sedan hade påpekat, att det där stämde inte, säger Magdalena Andersson till Expressen.

– Hade hon inte lyssnat på vad jag sa? För det var ju en felaktig beskrivning av vår politik från Ulf Kristersson, som han i och för sig upprepat många gånger. Men han är en politisk motståndare och Jenny Strömstedt är programledare. Hon har en annan roll.

TV4 ber om ursäkt

Jenny har vägrat kommentera kritiken, trots att Expressen gett henne möjligheten. Men Mattias Hägerlund, projektledare på TV4, har bett om ursäkt till Magdalena Andersson.

– Om det uppfattades felaktigt så var inte det vår avsikt. Vi är ledsna för att det uppfattades fel. Vi har ingen ambition att föra någon sidas politik, säger Mattias.

Svensk Damtidnings Anna von Koch träffade Magdalena Andersson i slutet av sommaren, år 2020. Då pratade hon om sin stora passion för naturen.

– Det är väldigt avslappnande. Det, kombinerat med att röra sig, gör att man kan rensa hjärnan och koppla bort. Och ska jag fundera på ett problem, så går jag också gärna en promenad i skogen, sa Magdalena då.

Annons