Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Magdalena Erikssons privata sorg - bara dagar före kvartfinalen

09 aug, 2023, 11:30 
Samuel Björn
Magdalena Eriksson
I söndags slog Sverige ut USA i åttondelsfinal och tog sig därmed vidare till kvartfinal i fotbolls-VM.

Sorgen som landslagsspelaren måste hantera inför fredagens match mot fredag.

Annons
5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotbollBrand logo
5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotboll

På fredag väntar en kvartfinal i sommarens fotbolls-VM för Magdalena Eriksson och hennes lagkamrater i svenska landslaget.

Någon som inte kommer få spela en kvartsfinal är Magdalenas flickvän Pernille Harder - hennes Danmark åkte nämligen ur turneringen i början av veckan efter en förlust mot hemmanationen Australien i åttondelsfinal.

Pernilles uttåg ur turneringen

Mitt i firandet av vinsten mot USA och uppladdningen för fredagens match mot Japan ska Magdalena Eriksson alltså finnas där och trösta Pernille i hennes sorg.

Annons

Efter att ha hamnat två i sin grupp skulle Pernille Harder, som vunnit Fifas titel The Best vid två tillfället, 2018 och 2020, lyfta sitt lag mot en hel kontinent för att kämpa sig vidare i turneringen.

Med Australienskorna blev för tuffa och lyckades besegra Danmark med en komfortabel 2-0 seger.

Nu står parets hopp till att plocka hem en VM-medalj till hemmet i München helt och hållet till Magdalena.

Håller ihop både på och av planen

Magdalena och Pernille har hållit ihop både på och av planen. Första gången de spelade ihop var i Linköpings Facebook från 2013 till 2016. Ett år in i klubben blev de bägge fotbollsproffsen ett par och sedan dess har de hållit ihop.

Annons

2017 lämnade Magdalena Eriksson Sverige för Engelska Chelsea, en klubb som Pernille 2020 anslöt till som damvärldens då dyraste värvning någonsin.

Efter fyra år tillsammans i klubben och lika många vunna ligatitlar så tog paret nu i somras sin packning och flyttade till tyska Bayern München tillsammans, att paret gillar att spela ihop går inte att ta miste på.

Men i landslagssammanhang får de klara sig utan varandra, då kan de inte ta mot och medgång tillsammans. Så när Pernille nu får slicka såren efter en tung förlust blickar Magdalena framåt och siktar mot guld.

Annons

Som det proffs hon och alla andra på denna nivån är finns ingen oro för att flickvännens uttåg skulle kunna påverka Magdalena i hennes uppladdning inför kommande kvartsfinal.

Annons