Magdalena Forsbergs stilresa – visar upp förändringen i På spåret

18 feb, 2022, 19:30 

Vi lärde känna henne som en fantastisk atlet som gav allt i skidspåret, men nu har Magdelena Forsberg gjort en fantastisk stilresa!

Annons
5 skandaler i "På spåret"!
5 skandaler i "På spåret"!

Sveriges bästa skidskytt genom tiderna heter Magdalena Forsberg, 54, och i programmet På spåret har hon visat att det inte bara är i skidspåren och på skjutvallen hon briljerar.

Tillsammans med Claes Elfsberg tävlade hon i förra årets säsong och även i denna, där de har tagit sig till semifinal.

Det har gått några år sedan karriären som aktiv skidåkare lades på hyllan, och det syns inte minst på Magdalenas stil.

Om hon förut var mer en sporttjej av rang så har hon bytt ut det mot en hel del glamour och flärd i sin personliga stil. Magdalena älskar att klä upp sig, samtidigt som hon som så många andra lever ett avslappnat vardagsliv. Hennes signum har blivit det långa mörka håret, som hon gärna stylar i glammiga Hollywoodlockar.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Här är några bilder från Magdalena Forsbergs stilresa genom åren.

Magdalena Forsberg i stickad tröja när hon tilldelades priset som bästa kvinnliga idrottutövare i de nordiska skidgrenerna 2001.
Magdalena Forsberg t.v. hyllades av IOK:s Gunilla Lindberg vid hemkomsten till Arlanda den 28 februari. Forsberg tog ett guld och ett brons och blev VM-drottning vid skidskytte-VM i Oslo, året var 2000

Magdalenas mörka svall kan göra även den mest självsäkra avundsjuk och Damernas värld har tidigare frågat henne hur hon tar hand om det. Men tyvärr finns ingen magisk hemlighet att ta del av.

Klipp till 2019 och Magdalena visar upp det vackra mörka hårsvallet till en dramatisk svart klänning på Kristallengalan.

– Jag gör faktiskt ingenting! Jag tror att det handlar om att jag är ute i friska luften och att jag tränar. Jag tvättar det med schampo och har precis nyligen börjat med balsam faktiskt. Efter det har jag en produkt som hjälper till att trassla ut håret lite, sa hon till tidningen.

Annons

Men hon höjer ändå ett varningens finger till alla som har långt hår.

Magdalenas medverkan i Let's Dance 2019 höjde glamournivån avsevärt. Hon kom tvåa efter Kristin Kaspersen.

– Jag torkar aldrig håret med hårtork och gör egentligen aldrig någonting med det förutom om jag ska i väg på något speciellt. Jag kan inte ens torka det själv, en gång sögs håret in i bakstycket på fönen och jag fick rycka ut det och slänga i väg hårtorken! Jag tonar håret och klipper mig kanske en eller två gånger om året.

Magdalena Forsberg tävlade tillsammans i På spåret i SVT både 2021 och 2022.

Magdalena jobbar som föreläsare och pratar ofta om motivation. Sin egen motivation hittar hon när hon tar hand om sin hälsa.

Annons

– Motivationen är att må bra och att orka med det jag vill, att orka ha en meningsfull fritid vid sidan av arbetet. Ibland tror jag att man fastnar i att det ska vara så perfekt allting, att solen och planeterna nästan ska stå rätt och att man ska ha den perfekta träningsoutfiten, men den bästa träningen är den som blir av. Bara gör det, kom igång. Och beröm dig själv, prata snällt till dig själv, säger hon till Damernas värld.

Annons