Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Magdalena Graaf: "Jag besitter en enorm envishet"

08 sep, 2017, 14:00 
AvMalin Perlheden
Magdalena Graaf får sällan en lugn stund. Men lika enorm som glädjen är över de fyra underbara sönerna, lika avgrundsdjup är sorgen efter hennes äldste son Isak som gick bort för tre år sedan – bara 19 år gammal.
Annons

Magdalena Graaf driver även en av Sveriges mest lästa bloggar. Här skriver hon om sin vardag, om sitt liv. Läsarna får ta del av stort och smått, följa henne i glädje och sorg. Utmärkande för bloggen är Magdalenas humor, som i kommentarsfältet av många beskrivs som härlig och befriande.

– Min humor speglar hur jag är som person överlag, och jag är smått gränslös. Jag säger ofta vad jag tycker och tänker kanske inte alltid efter först. Skulle mina närmaste beskriva mig skulle de nog säga att jag är impulsiv och känslostyrd. Jag är lite italiensk i mitt temperament, säger hon.

Magdalena blev mamma redan som 19-åring, då sonen Isak föddes. Relationen med Isaks pappa blev dock tidigt hotfull och våldsam och Magdalena tvingades fly med sin lille son och söka skydd på en kvinnojour. Efter några år som ensamstående mamma träffade hon fotbollsspelaren Magnus Hedman och flyttade till Skottland och England där Magnus spelade.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

De gifte sig 1999 och tillsammans fick de sönerna Lancelot och Tristan. Nio år senare, efter flera försök att lappa ihop äktenskapet, lämnade de in skilsmässoansökan. Nyheten basunerades ut på löpsedlarna och blev ett hett ämne för kvällspressen under flera månader.

– Tiden som följde efter skilsmässan var extremt jobbig, ja det var flera kämpiga år. Magnus mådde inte bra och dömdes för dopingbrott och Isak var inne i en jobbig tonårsperiod. Så för min del handlade det mycket om att släcka de bränder som uppstod här och var.

– Men vad jag lärt mig om mig själv efter allt tufft jag gått igenom är att jag besitter en enorm envishet. Jag böjer mig inte, utan kämpar på. Jag biter ihop. Fast det håller ju inte i längden, till slut säger kroppen ifrån. Jag tror bland annat att detta bidrog till att jag för åtta år sedan fick en hjärnblödning, säger hon.

Annons

Tryggheten och stabiliteten i Magdalenas liv heter sedan sju år tillbaka Filip Larsson. Han arbetar som vd för ett företag som importerar exklusiva sportbilar till Sverige.

– Jag och Filip hade känt varandra ytligt ett par år, men så var vi plötsligt båda singlar och tillgängliga och kände att vi verkligen tyckte om varandra. Jag föll för att han är så intelligent, positiv och jordnära, alltid med glimten i ögat. Sedan är han även väldigt analytisk, på gränsen till tråkig, så jag balanserar upp det med mitt impulsiva sätt. Vi är en väldigt bra kombination helt enkelt, säger Magdalena och skrattar.

Tillsammans har de barnen Charlie och Louie. Filip är även en engagerad bonuspappa till Lancelot och Tristan. Och han stod även Isak väldigt nära – Magdalenas förstfödde som gick bort för tre år sedan, 19 år gammal. Att förlora ett barn, den smärtan går inte att föreställa sig. Och den går inte att beskriva heller, säger Magdalena, inte så att någon förstår.

Annons

– Jag tänker på Isak varje dag och även om smärtan är densamma så bär jag med mig honom på ett finare sätt i dag. Tidigare kunde jag inte titta på bilder av Isak, det gjorde för ont. Att minnas honom gjorde ont. Nu vågar jag tänka mer på honom. Som när jag äter något gott eller hör en ny bra låt, att det här skulle Isak ha gillat. Men visst finns det fortfarande dagar då sorgen nästan är outhärdlig. För en tid sedan åkte jag ut till Isaks grav mitt i natten, låg där ett par timmar och lyssnade på musik och grät, berättar hon.

Sommaren spenderar Magdalena och familjen i Skåne, närmare bestämt i Ystad där Filip är uppvuxen och hans släkt bor kvar. En solig dag avnjuts helst på stranden med nära och kära, ju fler desto bättre tycker Magdalena.

– Jag gillar att ha mycket folk omkring mig, vänner och familj, jag är lite italiensk där också. Och stranden är en perfekt plats att samlas på. Vi badar, barn och hundar kan springa omkring och på kvällen grillar vi och spelar boule eller fotboll, säger hon.

Annons

Fast även om Magdalena trivs i Skåne, och i Stockholm med för den delen där familjen Graaf-Larsson bor övriga delar av året, så är det i Spanien hon känner sig som mest hemma. Här tillbringade de ett par månader när Louie var bebis. De äldre barnen gick i förskola och skola här, och Magdalena njöt av varje sekund i det spanska klimatet. Så pass att hon vill flytta dit permanent.

– Och med klimatet syftar jag både på värmen och på stämningen överlag. Människor är mer öppna i Spanien, det är en trevligare och gladare atmosfär. Och jag mår mycket bättre där, och resten av familjen också. Så vi vill alla flytta dit, men vi måste ju ha råd också, säger hon.

Nyligen avslöjade Magdalena på sin blogg att hon snart ska stå brud. Efter att ha pratat om det i flera år ska Magdalena och Filip knyta äkta band. Planen är att det ska ske i oktober, fast var bröllopet ska hållas är ännu inte bestämt, men Spanien är en klar favorit.

Annons

– Frågan är vad vi ska heta i efternamn. Kanske blir det Graafson, säger Magdalena och skrattar.

Fakta: Magdalena Graaf

Ålder: 41 år.

Familj: Sambon Filip Larsson och barnen Lancelot, 16, Tristan, 12, Charlie, 6, Louie, 1, samt Isak som gick bort för tre år sedan, 19 år gammal.

Gör: Programledare, bloggare samt med egen kollektion smycken tillsammans med Friman och Co.

Aktuell: Med Postkodmiljonären, bloggen och bröllop i höst.

Text: Sara Palmkvist
Bild: IBL

Annons