Magdalena Ribbings styvson talar ut om arvstvisten

Magdalena Ribbings styvson talar ut om arvstvisten
Nu berättar Magdalena Ribbings styvson Tobias Hempel om varför det blev en så bitter arvstvist.
Annons

Det finns alltid två sidor av en infekterad historia. Medan Magdalena Ribbings släktingar ser saken som en privatsak och håller på etiketten, bryter nu sonen Tobias Hempel, 47, tystnaden om gåvobrevet som hans pappa gav till sin fru Magdalena Ribbing.

Annons

– Pappa var svårt sjuk och förstod inte vad han skrev på, säger han till Expressen.

Anledningen till att Hempel överlät en fjärdedel av sin del av bostadsrätten i gåva var den att han önskade kompensera hustrun för de stora ekonomiska uppoffringar hon gjort under hela deras äktenskap.

Magdalena Ribbing vid Karlaplan.

Annons

Det var i februari i år som radiojournalisten Thomas Hempel avled 76 år gammal. Ett halvår innan hade den folkkära  journalisten och folkvettsexperten Magdalena Ribbing oväntat omkommit i en fallolycka i hemmet. Enligt offentliga handlingar hade paret upprättat ett testamente 2010, som fasthöll att de ägde hälften var av den gemensamma våningen på Östermalm i Stockholm.

När så ett tidigare okänt gåvobrev, upprättat den 10 april 2013, där Thomas Hempel ger femtio procent av sin andel i våningen till sin hustru, blev situationen en annan för Hempels två barn. Mycket överraskade blev de förstås över nyheten att deras pappa skulle göra en sådan sak. Tobias Hempel förklarar för tidningen:

– Vid det här tillfället var han så pass dålig att han inte kunde äta själv, tvätta sig eller gå upp från trappor, säger Tobias Hempel, som tillsammans med systern har kämpat för att få gåvobrevet deras pappa gav till sin fru Magdalena Ribbing ogiltigförklarat.

Efter bristande bevisning orkar inte Thomas Hempels barn driva frågan vidare, erfar Expressen.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Magdalena Ribbings styvson talar ut om arvstvisten”

 1. m skriver: 5 oktober, 2018

  Ännu en smutsig offentlig arvstvist…..


 2. Elisabeth Aronsson skriver: 5 oktober, 2018

  Hoppas alla minns Magdalenas visdom om vett och etikett alltså hur man uppför sig, annars skulle hon nog bli besviken. Saknar henne!


 3. ancibetgfeldt i skriver: 5 oktober, 2018

  Håller med dig Elisabeth att det blev tomt utan Magdalena Ribbing!

  Undrar om någon annan kommer att
  ta över detta med vett och etikett!!


 4. Maria skriver: 5 oktober, 2018

  Detta med arv är komplicerat när det finns särkullebarn, om det sedan också finns gemensamma barn kan det bli väldigt konstigt. Jag vet jag är ett sådant särkullebarn. Finns inget skrivet ärver du bara din biologiska förälder. Även fast din biologiska mor dog när du bara var nåt år. Och har haft din nya förälder i över 50 år, och det är dinna barns mor eller farförälder. Så får du inte en spänn från det hållet. Bara en liten tårtbit från din biologiska förälder. Så vill ni annat måste man skriva


 5. Ingrid skriver: 6 oktober, 2018

  Nu var det väl inte detta i artikeln utan mer om hur hon själv agerat mot sin sjuke make.


 6. Eva skriver: 6 oktober, 2018

  Men hur kunde hon ta emot en gåva från en person som var så svårt sjuk? Som enligt barnen inte var medveten om vad han gjorde? En otroligt trist historia.


 7. S Söderström skriver: 7 oktober, 2018

  Instämmer! Saknar hennes klokskap och livsvisdom. Har tyvärr inte stora förhoppningar att någon kan ersätta henne som skribent journalist


 8. Eva M skriver: 7 oktober, 2018

  Har sett mannens underskrift på gåvobrevet. Namnteckningen totalt oläslig syntes det var en människa som var svårt sjuk av vad stod ej. Förstår sönerna ?


Annons

Laddar