Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Magdalena Ribbings våning säljs – mitt i den infekterade arvstvisten

16 okt, 2018, 12:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Nu säljs Magdalena Ribbings östermalmsvåning – trots att den infekterade arvstvisten ännu inte är löst. Och det är mycket pengar som står på spel.
Annons

Det har snart gått ett år sedan Magdalena Ribbing gick ur tiden. Sedan dess har en arvstvist seglat upp om den populära vett- och etikettexpertens kvarlåtenskap, som i huvudsak utgörs av den våning där Magdalena Ribbing och maken Thomas Hempel bodde i många år. Nu säljs våningen – mitt i den infekterade arvstvisten. Och det är mycket pengar som står på spel; våningens utgångspris är satt till 10 miljoner kronor, vilket är den summa som bostaden värderades till i samband med bouppteckningen. Men av allt att döma kommer slutpriset snarare att hamna någonstans mellan 12 och 14 miljoner.

Magdalena Ribbing på invigningen av utställningen Kungliga brudklänningar i Rikssalen.
Magdalena Ribbing på invigningen av utställningen Kungliga brudklänningar i Rikssalen.

Gåvobrevet förändrade allt

Den 117 kvadratmeter stora östermalmsvåningen är belägen på femte våningsplanet och rymmer fem rum, kök och två wc/badrum. Takhöjden är 2,85 meter och här finns franska balkonger, stora fönster åt söder och en öppen spis i kolmårdsmarmor. Huset, som uppfördes 1932, är ritat av den berömde arkitekten Ragnar Östberg. Visning av våningen har ägt rum under de senaste helgerna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var vid bouppteckningen efter Magdalena som ett gåvobrev dök upp och helt förändrade spelplanen. Enligt gåvobrevet ska Ribbings syskonbarn ärva 75 procent medan Thomas Hempels barn ”bara” får 25 procent. Tre år tidigare hade paret skrivit ett testamente där tillgångarna skulle delas lika. Hempels barn har sedan gåvobrevet blev känt hävdat att deras pappa, som led av Parkinsons sjukdom, inte visste vad han gjorde när han skrev på. Sonen Tobias Hempel, 47, har också hävdat att hans pappa ända till slutet var förtvivlad över gåvobrevet och ville få det ogiltigförklarat.

Foto: IBL

Annons