Magnus Härenstam gifter sig igen

Magnus Härenstam och Birgitta ska gifta sig på en båt.

Magnus Härenstam och Birgitta ska gifta sig på en båt.

Skådespelaren Magnus Härenstam gifter sig igen – med sin avlidna frus bästa vän. Och strax därefter firar han sin födelsedag på Grand Hotel mitt i Stockholm, mitt i den kungliga bröllopsyran – för han fyller nämligen år den 19 juni!

Det här året går verkligen i kärlekens och bröllopens tecken för folkkäre skådespelaren Magnus Härenstam. Först gifter han sig med sin nya kärlek. Sedan, på självaste den kungliga bröllopsdagen 19 juni,  fyller Magnus Härenstam år och det tänker han fira – mitt i bröllopsvimlet i Stockholm! Magnus lyckades nämligen komma över en svit på Grand Hotel trots att det mesta redan var fullbokat av hovet, skriver Expressen.

Möttes i sorgen

Magnus första fru Anita dog i lungcancer 2003, bara 60 år gammal. Fyra år senare började Magnus Härenstam, 68,  dejta sin nya kärlek Birgitta Plånborg Ryott, 64. Magnus hade då känt Birgitta i hela 30 år, eftersom hon var den tidigare hustruns bästa väninna. När Magnus och Birgitta började träffas hade dessutom Birgitta just förlorat sin make, den kände filmdirektören Conny Plånborg, skriver Se och Hör. Det blev ett möte i sorgens tecken där de kunde stötta varandra genom den tunga tiden, och så småningom växte kärleken fram.

Magnus och Anita Härenstam.

Magnus och Anita Härenstam.

Firar 19 juni

Det var Magnus som tog det första romantiska steget och bjöd ut Birgitta till Verandan på Grand Hotel där de satt och åt smörgåsbord och tittade på slottet, berättar Magnus för Expressen. Och nu har de alltså bokat Grand Hotel bröllopsdagen den 19 juni för Magnus födelsedagskalas. Magnus sa skämtsamt i tv-programmet “Skavlan” att det passade bra att födelsedagen sammanfaller med prinsessbröllopet – för då kan han låtsas att den stora folkfesten är för honom. Även förra gången det var kungligt bröllop, 1976, firade Magnus födelsedag. Då hyrde han huset där Lydmar ligger, och fick utsikt över slottet.

Båtvigsel

Magnus och Birgittas eget bröllop kommer dock att äga rum på en båt tillsammans familj och släktingar. Birgitta är till vardags marknadschef på Nationalmuseum i Stockholm och paret brukar ofta synas på röda mattan på filmpremiärer. Vem vet, kanske stöter det nygifta paret ihop med kronprinsessan Victoria och hennes Daniel ute i den allmänna bröllopsyran den 19 juni…

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL