Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Magnus Hedman helt oigenkännlig – detta har hänt: "Jag tog steget"

11 apr, 2024, 13:30 
Magnus Hedman
Magnus Hedman chockade många med sitt utseende när han gästade Nyhetsmorgon.
Annons

Magnus Hedman är en av svensk fotbolls stora under 2000-talet. Han abonnerade länge på rollen som förstemålvakt i landslaget – och spelade i stora proffsklubbar som Coventry och Chelsea.

5 saker om Lance Hedman som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Lance Hedman som du kanske inte visste

Magnus Hedman helt oigenkännlig i TV4

Magnus har också levt ett liv kantat av motgångar. Nu har han stött på ännu en, som dessutom förändrat hans utseende i grunden.

Han dök nyligen upp i Nyhetsmorgon och förvånade programledarna Matilda Boza och Thomas Ritter med sin uppenbarelse. Magnus har nämligen drabbats av en näthinneavlossning. Hans ena öga är fullkomligt rött, blodfyllt.

Annons
Magnus Hedman
Stackars Magnus!TV4

– Synen är borta. Den kommer vara borta fyra till sex veckor. Det är som att sitta med ett glas vatten för ögat, säger Magnus i Nyhetsmorgon.

Magnus åkte in till S:t Eriks ögonakut där han blev opererad.

– Jag har en tacksamhetskänsla att jag bad om hjälp. Att jag tog steget och åkte in. Att jag gav mig själv tiden. Det är så lätt med ögat att tänka: "äh, det blir bättre. Jag har inte ont, jag kräks inte, det ordnar sig". Men jag tog steget, säger Magnus.

Annons

– Kan jag hjälpa någon från att bli blind är det väl värt allt.

Magnus Hedman: "Jag var livrädd"

Magnus har som sagt har sin beskärda del av utmaningar i livet. Han har hela livet kämpat med missbruk.

– Jag har aldrig kallat mig själv för alkoholist utan för mig var det narkotikan som var problemet. I november 2017 satt jag på räcket på balkongen på åttonde våningen i min lägenhet i Solna. Jag tänkte att nu skiter jag i det här, jag var livrädd när jag satt där. Men någonting höll mig kvar på den där balkongen. Det var nog kärleken till mina barn som fick mig att gå in igen, har han berättat för Aftonbladet.

Annons