Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Baryards son Alvar har vuxit upp - här är han idag!

01 aug, 2022, 05:00 
Lars Johansson
Malin Baryard och Alvin Baryard
Sonen Alvars tal till mamma Malin Baryard rörde henne och maken Henrik Johnsson till tårar.
Liten blir stor.
Och Malin Baryards och Henrik Johnssons son Alvar vet hur man för sig i de finare salongerna.
På Idrottsgalan höll han ett tal som rörde både mamma och pappa till tårar.
Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Bredvid Peder Fredricson, 50, är Malin Baryard, 47, Sveriges överlägset mest framgångsrika hoppryttare de senaste decennierna.

Hon har vunnit OS-guld, OS-silver, tagit medalj i EM och sopat hem världscupvinster.

På gården Jonstorp utanför Norrköping lever Malin Baryard tillsammans med maken Henrik Johnsson, 50, även han en kändis av dignitet som haft en rad stora uppdrag på såväl SR som SVT, TV3, TV4 och Kanal 5.

Tillsammans har de två barn Alvar, 16, och Ed, 12.

Och den förstfödde har redan har redan själv hunnit ta steget ut i rampljuset.

Henrik Johnsson med lite yngre upplaga av sonen Alvar.

Alvar Baryard tar själv steget ut i rampljuset

När hopplandslaget ifjol fick ta emot Bragdguldet för sina insatser under Tokyo-OS var det Alvar som inför en miljon tv-tittare delade ut priset till mamma Malin.

Annons

– Mamma, jag slår dig i golf, tennis, padel och ”skitgubbe”. Ganska enkelt. Men när det kommer till hästhoppning så är du faktiskt ganska bra. Det är en ära att få vara med dig här i dag och ge dig Sveriges finaste idrottspris, Bragdguldet, och jag önskar att jag med ord kunde beskriva den otroliga stolthet jag kände den där lördagseftermiddagen när jag satt framför tv:n med mina kompisar och skrek hem ert OS-guld. Grattis mamma, du är bäst, sa han i sitt tal.

Då svämmade känslorna över för både mamma Malin och pappa Henrik. Båda brast ut i tårar av kärlek och stolthet.

Vår kvinnliga världsstjärna i hoppning har tidigare berättat för Aftonbladet om umgänget med Alvar och Ed.

– Jag är inte lika sugen på att packa väskan, har rutin och behöver inte tävla hela tiden för att hålla mig på tå. Jag kan välja de största tävlingarna och ändå hålla mig kvar på rankningen. Det är perfekt och jag är tacksam att det funkar. Förr tävlade jag tre helger i månaden, nu är det en till två. Jag vill vara handbollsmamma också. Ja, jag har kioskuppdrag som alla andra.

Powerparet Malin Baryard och Henrik Johnsson på Idrottsgalan. Ifjol fick Malin ta emot Svenska Dagbladets bragdmedalj för sina insatser under Tokyo-OS. Prisutdelare till mamma? Sonen Alvar.

Alvar Baryard - handbollsspelaren

Alvar själv är sportsligt aktiv och spel för Norrköpings HK finns på meritlistan, men även han har faktiskt ett OS-silver i hoppning på meritlistan.

Annons

Han låg nämligen i mammas mage när Sverige blev tvåa i lagtävlingen i Aten 2004.

– Han är väldigt stolt över det men nu är hans handbollskarriär viktigare än min ridning. Lillebror är med lite oftare, har börjat rida lite grand och tycker det är jätteroligt. Han spelar handboll och fotboll men är en multiartist och har gjort ett par träningstävlingar. Båda blir jätteglada och väldigt stolta när det går bra för mig och lite tjuriga när hästen river, har Malin Baryard berättat för Aftonbladet.

Foto: TT

Annons