Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Malin Berghagen fördes akut till sjukhus – orden om läkarens besked: ”Torka tårarna”

11 jan, 2024, 17:30 

Malin Berghagen började tappa synen och fick uppsöka sjukhus akut. Nu berättar hon om skräcken.

Annons

I november fördes Lasse Berghagen till sista vilan. Begravningsceremonin ägde rum i Hedvig Eleonora kyrka och på plats närvarade vänner, familj och kollegor – samtidigt som hela Sverige sörjde den folkkäre artisten.

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Under sin livstid hade han skapat en oförglömlig låtskatt, fylld av låtar som de flesta svenskar känner till och som kommer att sjungas vidare lång tid framöver.

Dottern Malin Berghagen har på sin blogg varit öppen med sorgen, hur det känns att ta farväl av en pappa som så många svenskar hade en relation till och hur senaste månaderna påverkat henne.

Malin Berghagen
Malin Berghagen i samband med Lasse Berghagens begravning.

Malin Berghagen fördes akut till sjukhus

Till slut tog sorgen över sin rätt. För drygt en månad sedan stod hon i snön på söder. Hon hade tappat synen, kände sig vimmelkantig och oroade sig för att hon fått en ”tia”.

Annons

”Jag ringde min dotter Linn som hade den där lugna rösten som får mig att andas djupare och mer närvarande. Hon sa att hon och hennes bror var på väg att hämta mig och att vi två skulle prata om lite allt möjligt tills dom kom fram och kunde köra mig till läkaren”, skriver Malin Berghagen.

Malin skriver vidare att läkaren gör en grundlig undersökning. När han är klar ber han hennes barn att lämna rummet, något som gör att hon återigen känner sig rädd.

”Malin, säger han. Jag vet ju att du haft väldigt, mycket de senaste månaderna. Mycket tuffa känslor och sorg. Alla dina värden är bra så…. hur mår du egentligen? ” Och det är ju i det där läget som vilken annan utbränd eller känslomässigt trött människa skulle börja stor böla. Men jag biter ihop. För det är så jag gör. ALLTID”, skriver hon vidare.

Malin brast ut i tårar

Mitt i all sorg hade Malin försökt att hålla ihop allting, försökt räcka till som dotter, syster och mamma samtidigt som hon bar på en stor sorg. Till slut sa kroppen helt enkelt ifrån.

Annons

”Så när läkaren lämnar mitt rum där på akuten och släpper in barnen igen säger jag att jag ska gå på toaletten. Men det ska jag förstås inte. Hans fina ord utan ett minsta ” mig lurar du inte” utan snarare hans empatiska ” Du kan inte bära mer nu” fick ju mig att fullkomligt brista ut i tårar. För det är så jag gör. Mina barn ska inte vara oroligare än vad dom är. Jag kan gråta själv. Så där satt jag och sedan torkade jag tårarna och gick ut igen”.

Malin avslutar inlägget med att meddela alla att hon sedan dess fokuserat på att ladda batterierna, sett till att må bättre och hälsar att ”det är mänskligt att falla och brista”.

Malin Berghagen
Malin Berghagen kunde inte längre hålla tillbaka alla känslor och brast ut i gråt.

Foto: TT

Annons