Lill-Babs döttrars verkliga relation – efter alla år

Malin Berghagen och Kristin Kaspersen ser till att hålla ihop familjen nu när mamma Lill-Babs är i himlen. Svensk Damtidning träffade Malin över en frukost och här berättar hon med värme om sitt liv, om barnen, kärleken och hur yogan har hjälpt henne i svåra tider.

– Vad jag saknar mest med mamma? Jag saknar hennes hand, hur hon smekte mig över huvudet och ömt strök mig på håret. Hon brukade skämtsamt säga: “Jag hade också lika långt, tjockt hår som du, men det tog du!”

Malin Berghagen

Tomrummet är oändligt, men livet går vidare. Som dotter till två av Sveriges mest folkkära artister, Lasse Berghagen och Barbro “Lill-Babs” Svensson var Malin Berghagen känd redan i vaggan och är van vid ett liv i rampljuset.

Malin Berghagen

Under hösten och vintern kommer är hon aktuell i ett samarbete med KappAhl. I kampanjen möts systrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen tillsammans med alla sina barn i samtal kring livet, karriären och utmaningen med att få vardagspusslet att gå ihop. Kampanjen lyfter även hur man med en välkoordinerad garderob kan uttrycka sin stil med färre plagg.

Malin Berghagen

– Vi tackade ja till KappAhl för att det har funnits hela vårt liv och att de tar ett miljöansvar. Jag tycker om att man kan lämna in kläder man köpt och få en slant för det. I gengäld sys de gamla plaggen om eller återanvänds på annat sätt. Framför allt är våra barn uppvuxna med miljöaspekten och kunde därför tänka sig att medverka.

Malin Berghagen

Malin Berghagen är skådespelerska, författare och bloggare. Hon undervisar i yoga som kommit att bli hennes stora passion i livet sedan 20 år tillbaka.– När jag var tretton år hittade jag en liten yogabok med akrobatiska övningar i min mammas bokhylla. Den studerade jag noga. Senare blev jag erbjuden en yogahelg av min “änglamamma” Mimma Lange. Mimmi var ett fan till min mamma, började jobba för henne och tog hand om mig, som en extramamma.Malin Berghagens fina hyllning till väninnan som stöttat i sorgenLäs mer

Malin Berghagen

Yogan och djupandningen har också hjälpt Malin genom fyra förlossningar och svåra perioder i livet, som exempelvis när hennes mamma dog och när barnens pappa, Dan Taylor gick bort. Det var hon som fann sin ex-make död, vilket var traumatiserande.

– Jag är tacksam för att ha haft verktygen att hantera smärta. När man är stressad, känner smärta eller är orolig andas vi kortare och ytligare. Med djupandning klarar man lättare av tuffa perioder i livet. Där hjälper yogan, man spänner sig inte, säger Malin eftertänksamt.

Malin Berghagen

Hon har mycket som är bra i livet. I juni förra året avslöjade Malin Berghagen, 53, att hon hittat kärleken i engelsmannen och äventyraren Martin Charlton, 48. De är förlovade och letar nu gemensamt boende.

Vill flytta ihop

– Martin och jag vill hitta något tillsammans i Stockholm. Jag längtar efter det. Speciellt nu när mamma är borta, säger Malin, som har jag kvar sin lägenhet på Mallorca.

– Mallorca är mitt andrum, min själsliga plats. Där finns en öppenhet, man sitter ute på caféer, träffar människor som man blir bekant med. Om man jämför är vi svenskar lite stelare.

De fyra barnen är stora. Det känns fantastiskt, medger hon.

Malin Berghagen

– Många går in i någon slags offermentalitet och tycker synd om sig själva när barnen flyttar. Men jag älskar att ha vuxna barn, man umgås på ett annat sätt, pratar över en kopp te eller går på bio. Det är mysigt.

Lill-Babs tre döttrar har en fin kontakt.

– Vi är tre helt olika systrar. Men vi delar en omtänksamhet om andra. Det har mormor och mamma lärt oss. Empati är så viktigt när man är så olika, att sätta sig in i den andra personens situation. Mormor sa alltid när vi träffades i huset i Järvsö: “Vad ni än har för problem, får ni lämna det på tröskeln.” Hon var ganska hård med det.” Exfuar och exmän var alla välkomna hem till mormordern. Hos henne firade storfamiljen jul, påsk och födelsedagar.

Malin Berghagen är förälskad

– Vi är uppvuxna med att min morbrors exfru kan sitta och dricka kaffe med sin nya man i mormors kök. Hon uteslöt aldrig aldrig någon. Jag går efter min mormors motto. Hon brukade säga: “Det finns inga problem, det finns bara lösningar.”

Malin bodde länge i Järvsö. Det är viktigare än någonsin just nu.

– Mina barn har vuxit upp där. Martin tycker att huset i Järvsö är fantastiskt. Han gillar natur och äventyr och driver “Living.se”.

Malin Berghagen

Martin har tillsammans med Malins dotter Love Taylor tagit bilderna till nya boken ”Livslust och hälsa enligt Malin Berghagen”. Hon verkligen lyser när hon talar om sin man. Det märks tydligt hur förälskad hon är.

– Jag träffade Martin i en period i mitt liv när jag var väldigt ledsen. Han är stor och stark och trygg. De behövde jag. Medan jag har en inre styrka som han behövde.

 

Foto Pressbilder: KappAhl, TT

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: