Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagen om "fadäsen" i samband med att Lasse Berghagen blev inlagd på sjukhus

12 sep, 2023, 12:00 
Lasse Berghagen och Malin Berghagen
Malin Berghagen berättar om stora missen som skedde när Lasse Berghagen låg på sjukhus.
Annons

Hela Sverige känner med Lasse Berghagen just nu. Den folkkäre artisten ligger nersövd efter komplikationer från en hjärtoperation han genomgick förra veckan.

En tuff tid för dottern Malin Berghagen och resten av familjen. Nu har Malin även tvingats hantera en annan sorts kris i samband med pappa Lasses insjuknande.

5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte visste

Lasse Berghagens dotter: Det har skett en miss

Radiostationen Mix Megapol råkade nämligen säga i sändning att Lasse hade avlidit. Det kom senare en dementi, men både Mix Megapol och samarbetspartnern TV4 har avkrävts svar.

– Det kommer göras en utredning för att stoppa att det här kan hända i framtiden. Det är Tv4:s nyhetsfeed men det är vår sändning, säger Anna Chrona, kommunikationschef på Bauer Media som äger radiokanalen, till Aftonbladet.

Annons

– Nyhetsuppläsaren har skrivit fel och sen kommer han på 20 minuter innan sändningen att det blivit fel och försöker stoppa sändningen. Men Bauer Medias teknik är helautomatiserad så det gick inte att stoppa. Det tycker vi är väldigt olyckligt, säger Fredrick Malmberg, nyhetschef på TV4.

"Vi har fullt upp"

För Malin Berghagen är det såklart hemskt att få höra att en sådan miss har gjorts just när det gäller hennes pappa. Så här skriver Malin på Instagram om saken.

"Hej alla! Jag har fått en massa meddelanden och frågor om jag kan kommentera Mix Megapols fadäs att dödsförklara pappa. Nu är flera upprörda över denna fadäs och nu skrivs det om detta. Mitt svar är följande: Det är inte mitt jobb att läxa upp en klumpig anställd på en mediaBkanal. Det får deras chefer göra. Jag och familjen är fullt upp med att bejaka kärlek, livet, hälsa och omtänksamhet. INTE klumpig eller nyhetstörstande journalistik eller bristande teknologi. Vi har liiiiiiite annat att göra liksom. . Så all kärlek och tålamod till de inblandade på kanalen. Och för pappas fans : Släpp det! Lägg er tid och energi på det som hyllar livet och ha en fin lördag. Kärlek!", skriver Malin.

Annons