Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagens hjärtskärande ord om pappa Lasse

14 maj, 2024, 15:30 
Victoria Morand
Hans Shimoda/TT
Lasse Berghagens dotter Malin öppnar upp om bortgången.
Annons
Så var Lasse Berghagens sista svåra tidBrand logo
Så var Lasse Berghagens sista svåra tid


Det var den 19 oktober 2023 som vi nåddes av det sorgliga beskedet om att Lasse Berghagen somnat in för sista gången. Den folkkära låtskrivaren, artisten och skådespelaren blev 78 år gammal.

Nyheten kom som en chock för många och Lasses bortgång sörjdes över hela landet – nu får vi ta del av dottern Malin Berghagens hjärtskärande ord till pappa.

Far och dotter.Karin Törnblom/TT

Malin Berghagen: "Älskar dig så!"

Under gårdagen, den 13 maj, skulle Lasse Berghagen ha fyllt 79 år om han hade varit kvar i livet. Men i stället blev det dagen då han begravdes i minneslunden vid Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

Annons

Dottern Malin Berghagen visar upp detta i ett inlägg på Instagram.

"Nu har du fått din viloplats och vi har fått vara med när din namnskylt kommit på plats i minneslunden. ♥️ Grattis på din födelses dag!!! Älskar dig så!!" Skriver dottern.

Malin delar med sig av beslutet av urnsättningen på sin blogg.

"Så fick vi det där mejlet om att urnsättningen var klar. Och att det nu var dags för att få ditt namn på minnesplatsen på kyrkogården. Vi var alla överens om att det skulle ske under tiden mellan hägg och syren som du älskade. Dessutom önskade du ju i Marks program att få bli begraven i syrenernas tid".

Annons
Fina Lasse och Malin.Karin Törnblom/TT

Hjärtskärande orden

Malin fortsätter med att skriva att hon vill att pappa Lasse skulle få vila på en plats där familjen kan få komma och få hälsa på ibland.

"Och vi hade också bestämt att din plats där vi skulle få ”träffa dig” var i Stockholm och vid den kyrka du själv så ofta gick in i när du bodde här på Sibyllegatan eller under dina stadsvandringar på Östermalm, Hedvig Eleonora kyrka".

Malin fortsätter:

Så saknad!Karin Törnblom/TT

"Mest för att vi alla, familjen, vännerna, kollegorna och fansen skulle kunna gå förbi dig och säga hej när det passade. Kanske sätta sig på sommarkafet ”Stockholm i mitt hjärta” och hänga med dig lite i sommargrönskan. Nära din älskade saluhall".

Annons

Vi saknar dig varje dag Lasse, vila i frid.

Bild: TT

Annons