Malin Berghagens kamp – kan förlora Lill-Babs våning

Malin Berghagens kamp – kan förlora Lill-Babs våning

Det fick inte hända. Malin Berghagen har berättat om barnens kamp för mamma Lill-Babs arv. Och nu ger hon ett nytt tungt besked.

Det var för två år sedan Malin Berghagen tog beslutet. Hon skulle flytta hem till Stockholm från Palma för att komma närmre familjen.

Det blev mamma Lill-Babs våning som blev hennes nya hemadress. Och kort därefter gick modern bort i cancer.

Sedan dess har barnen fört en kamp för att behålla lägenheten som de älskar så. Dels för alla minnen efter Barbro Svensson. Men också för att våningen ju blivit Malin Berghagens hem.

Malin Berghagen kan förlora Lill-Babs lägenhet

Nu kommer ett dystert besked om kampen. På sin blogg på Femina skriver Malin Berghagen om bakslaget. Enligt henne tillåter hyresvärden inte kontraktet skrivas över på Malin.

“Ingen av oss tänkte på att om mamma skulle dö är det bäst hon skriver över lägenheten på mig. Men… vi vägrade ju att tro att hon inte skulle klara sig”, skriver Berghagen och fortsätter:

“Allt detta tror inte hyresvärden på. Vem vill bo med sin mamma? Vår mamma var känd som den snällaste personen ever. Men ändå så ska vår hyresvärd bråka om att så snäll kan man väl få ändå inte vara. Jag tycker det är tramsigt att en närstående utan boende inte får ta över kontraktet trots att resten familjen anser att det är ok. För det är inte bara en lägenhet som vilken som helst. Det är en plats där du är nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det är jobbigt nog med sorgen och dessutom att inte veta”.

Malin Berghagens kamp för mammas vilja

– Just nu lever vi i “ingenmansland” och väntar på besked om vad som ska hända med mammas bostad. Vi har sex barn och det ska finnas en plats där alla kan samlas, berättade hon.

Hon skriver i sin blogg att hon inte ger upp. Hon kämpar – för sin mammas skull.

“Fast vi ger oss inte. Mammas vilja är värd att kämpas för. Hon ville att hennes hem skulle vara en plats där familjen samlades. Nu är fallet i hyresnämnden. Trist men som mormor sa, skam den som ger sig”, skriver hon.