Malin Berghagens kamp om Lill-Babs våning

malin berghagen lägenhet lill-babs
Malin Berghagen har tidigare berättat om barnens kamp för att behålla mamma Lill-Babs lägenhet. Vi har talat med en expert i ämnet som reder ut vad som gäller.
Annons

Turerna kring Lill-Babs lägenhet fortsätter. Sedan två år tillbaka bor dottern Malin Berghagen våningen, som är belägen i Stockholms innerstad, men på sin blogg berättar Malin att hon inte får ta över kontraktet för hyresvärden.

Annons

“Ingen av oss tänkte på att om mamma skulle dö är det bäst hon skriver över lägenheten på mig. Men… vi vägrade ju att tro att hon inte skulle klara sig”, skriver Malin.

Hon fortsätter:

“Allt detta tror inte hyresvärden på. Vem vill bo med sin mamma? Vår mamma var känd som den snällaste personen ever. Men ändå så ska vår hyresvärd bråka om att så snäll kan man väl få ändå inte vara. Jag tycker det är tramsigt att en närstående utan boende inte får ta över kontraktet trots att resten familjen anser att det är ok. För det är inte bara en lägenhet som vilken som helst. Det är en plats där du är nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det är jobbigt nog med sorgen och dessutom att inte veta”.

Annons

Malin Berghagen kan förlora Lill-Babs lägenhet

Svensk Damtidning har talat med samhällsfastighetsägaren Hemsö som reder ut vad som gäller med ett hyreskontrakt när en anhörig går bort. De är inte ägare till den aktuella lägenheten utan svarar utifrån allmänna riktlinjer.

– Är du inte skriven på lägenheten så har du inte rätt att ta över kontraktet. Sen kan fastighetsägare alltid vara flexibla och det kan förekomma diskussioner, säger de.

Malin Berghagen har länge bott på Mallorca men valde att flytta hem till Stockholm för att vara nära familjen. Och det blev mamma Lill-Babs våning som blev hennes nya hemadress. Kort därefter gick modern bort i cancer.

Och Malin kämpar nu för att få behålla lägenheten som betyder så mycket för henne – och hela familjen. Nu är fallet i hyresnämnden, har hon berättat i ett annat blogginlägg.
Annons
Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Malin Berghagens kamp om Lill-Babs våning”

 1. ellinor blomquist skriver: 29 november, 2019

  Nonsens, Malin gör det ej för sin mammas skull,tvärtom enbart för sin egen skull. Det finns ett myckeen bostad,leta sig en egen t tydligt regelverk när det gäller övertagande av hyresrätter -så Malin får troligen finna sig en annan bostad och sluta leva på sin underbara mammas minne,kanske dags att växa upp och stå på egna ben.


 2. Aa skriver: 29 november, 2019

  Det går inte att skriva över en hyreslägenhet på någon. Malin B bor ju på Mallorca, jag förstår att de gärna vill överta hyreskontraktet på en lägenhet på Östermalm, men i Stockholm har vi bostadskö, den gäller alla.


 3. Lena Garnow skriver: 30 november, 2019

  Förstår inte lägenheten är inte Malins hon har inte varit skriven där.Alla dessa repotage om att hon förlorar något hon inte äger är bara irriterande. Även Svensk Damtidning kan väl lagen gällande hyresrätter.


 4. Bror skriver: 30 november, 2019

  Hur kan man förlora något som man inte har?


 5. Susanne Blomgren skriver: 2 december, 2019

  Precis Lena har skrivet så förut, en hyresrätt kan man inte ärva, att sedan Malin överklagar är att tro hon är för mer än andra. En sådan hyresrätt får man stå i bostadskön mellan 20-30 år för att kunna få. Sedan skrev sig Malin där EN MÅNAD innan Lill- Babs avled. En månad att bo tillsammans räcker inte om man ska ev. kunna överta en hyres lägenhet gäller att man bor tillsammans stadigvarande och är skriven där i minst tre år. Inte det är säkert det heller. Fy så dålig stil av Malin tycker hon drar ner sin mammas i smutsen. Hoppas nu detta kommer in !


 6. Susanne Blomgren skriver: 2 december, 2019

  Näpp inte kom min kommentar in inte fast inget elak skrivet tack så mycket


 7. Ann-Christine Gustafsson-Seing skriver: 2 december, 2019

  Det är dags för Malin att skaffa en egen lägenhet! Sluta upp med att utnyttja mammans kändisskap i eget syfte! Det är en hyresrätt, och inget arvegods!


 8. Nora skriver: 4 december, 2019

  Jag hoppas och önskar av hela mitt hjärta att det vill gå Malins väg i hyresnämnden..at hon får bo kvar i lägenheten efter sin mamma!


 9. Katarina skriver: 5 december, 2019

  Hon får följa reglerna precis som alla andra. Finns dem som stått i bostadskö hur länge som helst för att få en bostad.


 10. Nora skriver: 5 december, 2019

  Följa reglerna?? Tyvärr, så tar du fel! Det finns dom som har blivit tilldelad lägenhet utan att någonsin ha stått i bostadskö, och utan tilhörighet till Sverige och bostaden dom får. Det tycker jag är illa!
  Malin, har trots allt en stark tilhörighet/tilknytning till lägenheten där hon ofta var och hälsade på med familien..hon flyttade hem för att ta hand om sin mor på ålderns höst..det vore inget annat än rättvist og rimligt att hon får bo kvar i lägenheten efter sin mamma!!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar